Sajttal, spárgával töltött csirkemell: ínyenc főfogás a sütőből
Ha nem szeretnéd az egész délelőttöt a konyhában tölteni, mégis fejedelmi ebédet készítenél, vesd be a sajttal és spárgával töltött csirkemellet.

spargaval-sajttal-toltott-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az idény nagy kedvence, az egészséges spárga arra is tökéletes, hogy belecsempészd a csirkemellbe. Ha még sajttal is megtöltöd a húst, garantált a siker. A zöld spárga előnye, ha elég friss, akkor nem kell megtisztítani a külső részétől. Könnyed körettel tökéletes nyári ebéd lehet akkor is, ha valami extrával rukkolnál elő. 

Sajttal, spárgával töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 15 dkg sajt
  • 1 csokor spárga
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, majd itasd le róla a nedvességet, és vágd be, mint a könyvet. Ízlés szerint szórd meg sóval, borssal. Ha van időd, pihentesd legalább 30 percig. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. A spárga fás részét távolítsd el, mosd meg, és kend be az olívás keverékkel. A húsokat töltsd meg a sajttal és a spárgával. 
 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a csirkemelleket. Locsolj alájuk kevés vizet, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben forgasd meg, és locsolgasd a melleket. Ha a húsba könnyen beleszalad egy éles kés, kiveheted a sütőből. 
A spárgát önmagában is betekerheted baconbe, ebben az esetben tálald hollandi mártással.

Ezt is szeretjük