Részeges-gyümölcsös palacsinta tésztaalaprecepttel
Különleges töltelékkel, ha már mindenki elmúlt 18 éves a társaságban, és szereti a palacsintát.
Ez is érdekelhet
beauty and style

- Elképesztően nőies az idei táskadivat: ezek a fazonok most a legnépszerűbbek »
- 4 olcsó sporteszköz, ami hatékonyabbá teszi az otthoni edzést: így segítik az alakformálást »
- Finom karcsúsító turmix, ami alaposan felpiszkálja a lusta anyagcserét: kipucolja a méreganyagokat, elhajtja a felesleges vizet »
Top olvasott cikkek
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
A palacsintát elkészíteni nem nagy ördöngösség, ha van egy jó alaprecepted, amit mi most át is nyújtunk.
Az egyszerű lekvár helyett pedig töltsd meg valami különlegesebb, felnőtteknek való finomsággal.
Részeges-gyümölcsös palacsinta
Hozzávalók a palacsintához:
- 1 bögre liszt
- 1,5 bögre tej
- fél bögre szódavíz
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1 csapott evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál étolaj
Hozzávalók a töltelékhez:
- egy nagy marék piros gyümölcs
- 3 evőkanál porcukor
- 3 dkg vaj
- 3 evőkanál brandy
- tejszín
Keverd össze a hozzávalókat, majd a tésztát hagyd pihenni 20-30 percig. Kevés olajon süsd ki a palacsintákat.
A gyümölcsöt a porcukorral elkeverve süsd meg a vajban, amíg karamellszerű lesz. Kend meg a palacsintát a töltelékkel, majd flambírozd meg a brandyben. Ha nincs kedved a mutatványhoz, akkor a brandyt öntsd a gyümölcsös keverékhez, és főzd össze. Verd fel a tejszínt lágy habbá, és azzal tálald.
OLVASD EL EZT IS!

- rizs
- magyaros
Rizskoch gyümölccsel

- tejszín
- kelt tészta
Profiterol: így lesz tökéletes otthon!

- sütemény
- édességek