A 8 legjobb étel csirkemellből

Képes receptajánló

A csirkemell nem véletlenül népszerű alapanyag: változatos és finom fogásokat készíthetsz belőle.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkemell szinte mindenhogy jó, egyféleképpen nem: ha kiszárítod. Temérdek praktika van ennek elkerülésére, talán a legjobb és legismertebb módszer az, ha készítés előtt tejbe áztatod a húst, így biztosan omlósabb lesz, de az sem árt neki, ha csak simán rajta hagyod a bőrét, és úgy sütöd ki, vagy az is egy jó megoldás, ha sóoldatban úsztatod a sütés előtt, így sem fog kiszáradni, és a végeredmény egészen biztosan ízletes és omlós lesz.

A csirkemell után a leggyakrabban használt alapanyagok sorában biztosan ott van a sajt, süsd a húsra, tegyél közéjük valami zöldséget, az egész nem telik többe, mint 20 perc, a végeredmény pedig fejedelmi lakoma!

Ha grillszezon van, akkor grillszezon van, nincs mit tenni, ki kell menni a kertbe, beizzítani a tavaly ilyenkor utoljára látott grillezőt, és elkészíteni a földkerekség legnagyszerűbb fogásait, persze hogy csirkemellből, így vagy így, de akár így is lehet, vagy talán a legjobb ezek valamelyike.

A magyar konyha csimborasszója a bakonyi mártás, azaz a paprikás-szalonnás-tejszínes mártás, ami bármire ráöntve zseniális fogást eredményez, nincs ez másképp a csirkemellel sem.

Ha nyár, akkor bikiniszezon és persze saláták, sovány húsokkal, hogy a kisportolt alkatod megmaradjon legalább a szezon végéig. A legjobb, ha a zöldségeket egy kis csirkemellel egészíted ki, így laktatóbb is lesz, és ízletesebb is.

A csirkemell szinte univerzális fogás, egyszerűen minden jól áll neki, bármilyen páccal kiválóan működik, ha megúsztatod egy kis sörben és mézben, a vendégeid mind a tíz ujjukat megnyalják utána.

A gyorséttermi kedvenc hamar beköltözött a háztartásokba is, borzasztóan egyszerűen készíthető fogás, ami minden kisebb-nagyobb összejövetel sztárja lehet, valamilyen mártogatóssal, vagy egy kis salátával feldobva.

Sajttal és tejszínnel minden finom, ahogy az ősi mondás tartja, ha ez a két alapanyag kéznél van, már nem nagyon hibázhatsz, tégy alájuk némi csirkemellet, és már kész is az ínycsiklandó vacsora.

Az itthoni pizzériákban valamilyen rejtélyes oknál fogva minden pizzát, amin sonka és tejszín van, hawaiinak hívnak, pedig talán ahhoz van a legkevesebb köze. Mindenesetre az ananász és a vele sült csirkemell valami egészen fantasztikus ízorgiát eredményez, készítsd otthon bátran!

A jótékony bunda, ami mindenkinek jól áll

Természetesen ételekről van szó, és persze hogy a rántottakról, a ropogós bunda alatt bármi is rejtőzzék, isteni fogás kell, hogy legyen

Top 9 rántott étel receptje, képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Olvastad már?

OLVASD EL EZT IS!

csirkesalata magvakkal lead
  • paradicsom
  • csirkemell

Csirkemell saláta

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük