Csirkemell saláta
Pirított magvakkal
A salátát dobd fel finom és egészséges pirított magvakkal, , az omlós husi és a ropogós termések nagyon jól megférnek egymással.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szotyizni nem túl elegáns dolog, de ha fogod a héjától megszabadított napraforgómagot és egy kis olívaolajon némi só társaságában megpirítod, máris lényegesen vállalhatóbb formában fogyaszthatod.

Hogy milyen öntettel fogyaszd, azt rád bízzuk, de további feltét nélkül is remek kis saláta.

Csirkesaláta pirított magvakkal

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 30 dkg jégsaláta
  • 10 dkg ruccola
  • 10 dkg madársaláta
  • 10 dkg pritamin paprika
  • 5 dkg nyers tökmag
  • 5 dkg nyers napraforgómag
  • 3-4 dkg szezámmag
  • 2 paradicsom
  • olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívabogyó

Elkészítés ideje:

25 perc

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg, mosd át alaposan, sózd be és egy nagyon pici olívaolajon pirítsd át alaposan, amikor átfordítod, nyomd rá a fokhagymát is, ha elkészült, tedd félre hűlni. A salátákat vágd egységes darabokra, a paradicsomot és a paprikát karikázd fel.

A serpenyőt, amiben a csirke készült, ne mosd el, használd a magvak pirításához, adj hozzá még egy kis olívaolajat, forrósítsd fel, add hozzá a magvakat, sózd meg ízlésednek megfelelően, majd pár perc alatt pirítsd át őket. Ha minden szépen megpirult, vedd le a tűzről, vágd fel a husit kockákra, keverd össze a zöldségeket, végül keverj össze mindent mindennel és már fogyaszthatod is. Egy kis pirított bacon sem árt neki.

A legjobb fogások grillezéshez

Ha kész a saláta, de úgy érzed, hogy kevés a hús és van kedved grillezni, adunk néhány tippet, hogy mit érdemes készítened

Ezt is szeretjük