Így készül a bodzaszörp
Te is megfőzheted!
A retróhullámot meglovagolták a házi szörpök is, népszerűségük töretlen, készíts te is saját kezűleg, hidd el, megéri a fáradságot!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szörp kétségtelenül divat lett újra, egyértelmű bizonyíték erre a szórakozóhelyek kínálata is a témában, szinte bárhova ülsz be, már találkozhatsz a ház szörpjével, ami valószínűleg egészségesebb is, mint a gyári társai.

A megadott mennyiségek inkább iránymutatóak az első szörpödhöz, utána úgyis a saját ízlésednek megfelelően alakíthatod, amilyenre szeretnéd: édesebbre, sűrűbbre, savanykásabbra.

Házi bodzaszörp

Hozzávalók:

  • 10-12 nagy fejű bodzavirág
  • 1-2 citrom
  • 50 dkg cukor
  • 2-3 gramm citromsav
  • 1 késhegynyi tartósítószer

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A készítés a gyűjtéssel indul, mert valószínűleg kevés bodzavirágárust fogsz találni a piacon. A hozzád legközelebbi erdős-bokros részre vándorolj ki, és keress egy szimpatikus bodzabokrot, amin szép nagy, kinyílt virágok vannak, és lehetőleg nem egy nagy forgalmú autópálya közvetlen szomszédja. Ha mindez megvan, kezdődhet a móka: a cukrot főzd sziruppá négy liter vízzel, keríts egy legalább öt liter űrtartalmú üveget, és töltsd ezt bele.

Ha ez megvan, a virágokat nézd át, hogy ne legyen lakójuk, majd egy picit mosd át őket, és tedd az üvegbe a citromsav társaságában. A citromok héját egy kicsit reszeld le, és mosd át őket jó alaposan, nehogy valamilyen permet kiázzon belőlük, majd karikázd fel, és szintén tedd az üvegbe. Ezután jön a bodzaszörp legrosszabb része: a várakozás. Ez legalább négy napot jelent, és minden nap találkoznod kell a készülő nedűvel, hiszen legalább egyszer érdemes átkeverni. Ha letelt a várakozási idő, keverd át utoljára, és szűrd le az egészet, ekkor már kész a szörp, és fogyasztható.

Sós ropogtatnivalók az édes szörp mellé

Ezt is szeretjük