Az olasz pizza receptje, ahogy Nápolyban is készítik
Otthon is kipróbálhatod
A ropogós pizzatészta bármilyen feltéttel isteni.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ezt idd reggelire, ha másnapos vagy: ínycsiklandó, hidratáló turmix »

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

A legjobb hajerősítő szer, mégis csak ritkán hallunk róla: görögszéna hajhullás ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Paradicsomos, tejfölös vagy sajtos alappal is érdemes kipróbálnod, a ropogós, vékony tészta mindenféle finomat elbír.

Egy tűzálló tálban készíts a sütőbe vizet, amit a tepsi alá kell tenned, így még jobb lesz a kisült tészta állaga.

Nápolyi pizza

Hozzávalók:

  • 65 dkg liszt
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 csomag - 2,5 dkg - friss élesztő
  • 1 kiskanálnyi cukor
  • 3 evőkanálnyi olívaolaj
  • só, víz

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Az első és legfontosabb lépés, ha pizzát sütsz, az, hogy fel kell futtatnod az élesztőt. Ehhez morzsold a langyos tejbe ezt a matériát, add hozzá a cukrot, és tedd meleg helyre, ehhez a legalkalmasabb egy alacsony fokozatra - 50 fok - állított sütő belseje. Amíg felfut, mérd ki a lisztet egy tálba, és képezz a közepén egy mélyedést.

Ha megvan, és az élesztő is aktivizálta magát, add a liszthez az olajjal és ízlésednek megfelelő mennyiségű sóval. Készíts a tál mellé egy nagy pohár kézmeleg vizet.

Kezdd el összedolgozni a tésztát, és apránként adagolj hozzá annyi vizet, amennyit úgy vesz fel, hogy a tészta szépen elengedni a tál oldalát. Amikor ez megvan, fedd le laza szövetű konyharuhával, és tedd meleg helyre kelni.

Egy óra múlva a duplájára dagad, ekkor még egyszer dolgozd át jó alaposan. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, egy tepsit pedig bélelj ki sütőpapírral. A tésztát egyengesd el benne, majd szórd meg a kiválasztott a feltéttel. Told be a sütőbe, és várd meg, amíg megsül. 

Ne menj a boltba, süsd meg otthon!

A legfinomabb ételek úgyis házilag készülnek.

Ezt is szeretjük