Az olasz pizza receptje, ahogy Nápolyban is készítik
A ropogós pizzatészta bármilyen feltéttel isteni.
Paradicsomos, tejfölös vagy sajtos alappal is érdemes kipróbálnod, a ropogós, vékony tészta mindenféle finomat elbír.
Egy tűzálló tálban készíts a sütőbe vizet, amit a tepsi alá kell tenned, így még jobb lesz a kisült tészta állaga.
Nápolyi pizza
Hozzávalók:
- 65 dkg liszt
- 1,5 dl langyos tej
- 1 csomag - 2,5 dkg - friss élesztő
- 1 kiskanálnyi cukor
- 3 evőkanálnyi olívaolaj
- só, víz
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
Az első és legfontosabb lépés, ha pizzát sütsz, az, hogy fel kell futtatnod az élesztőt. Ehhez morzsold a langyos tejbe ezt a matériát, add hozzá a cukrot, és tedd meleg helyre, ehhez a legalkalmasabb egy alacsony fokozatra - 50 fok - állított sütő belseje. Amíg felfut, mérd ki a lisztet egy tálba, és képezz a közepén egy mélyedést.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha megvan, és az élesztő is aktivizálta magát, add a liszthez az olajjal és ízlésednek megfelelő mennyiségű sóval. Készíts a tál mellé egy nagy pohár kézmeleg vizet.
Kezdd el összedolgozni a tésztát, és apránként adagolj hozzá annyi vizet, amennyit úgy vesz fel, hogy a tészta szépen elengedni a tál oldalát. Amikor ez megvan, fedd le laza szövetű konyharuhával, és tedd meleg helyre kelni.
Egy óra múlva a duplájára dagad, ekkor még egyszer dolgozd át jó alaposan. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, egy tepsit pedig bélelj ki sütőpapírral. A tésztát egyengesd el benne, majd szórd meg a kiválasztott a feltéttel. Told be a sütőbe, és várd meg, amíg megsül.
Ne menj a boltba, süsd meg otthon!
A legfinomabb ételek úgyis házilag készülnek.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- leves
20 perces friss paradicsomleves
- tészta
- krumpli
Így készül a házi krumplinudli
- sajt
- spenót