Négercsók házilag
A négercsók jó pár évvel ezelőtt volt sláger. Ha nem találod a boltokban, de szeretnéd újra megkóstolni, próbáld ki receptünket.
Biztosan emlékszel még gyerekkorodból a kicsi, kúp alakú, csokiba mártott, habos finomságra. A boltokban már csak ritkán tűnik fel a fekete herceg, ezért itt az ideje, hogy újra megízleld, hiszen a négercsókot te is könnyedén elkészítheted.
Próbáld ki a többi mesés csókos receptünkkel együtt, és lepd meg vele barátaidat, kollégáidat!
Négercsók
Hozzávalók:
- 60 ml víz
- 16 dkg cukor
- 2 teáskanál méz
- 2 tojásfehérje
- 1 evőkanál zselatin
- ostyakorongok
- tortabevonó
- olaj
A vizet a cukorral és a mézzel forrald fel, majd vedd le a tűzről. Két evőkanálnyi hideg vízben oldd fel a zselatint, öntsd hozzá a mézes masszához, és hűtsd langyosra.
A két tojásfehérjét kezdd el felverni, mikor félkemény, keverd hozzá a szirupot, és így verd kemény habbá. A masszát nyomd az ostyákra. Végül a felolvasztott tortabevonót pici olajjal keverd össze, öntsd le a kis csókokat, és hagyd, hogy megdermedjen a csoki rajta.
Kókuszcsók
Hozzávalók:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg liszt
- 1,5 dl cukrozott, sűrített tej
- 1 kiskanál vaníliaaroma
A kókuszreszeléket, a lisztet, a sűrített tejet és a vaníliaaromát keverd össze. Egy alufóliát vajazz meg, és tedd egy tepsibe. A kapott kemény tésztából csipkedj ki kisebb darabokat, és tedd az alufóliára. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre őket.
Mogyorós csók
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 15 dkg pirított, őrölt mogyoró
- 3 tojásfehérje
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- fél csomag vaníliás cukor
A tojásfehérjéket a cukor negyedével és a vaníliás cukorral verd laza habbá. A megmaradt cukrot kicsit több mint fél deci vízben - a forrástól számítva - főzd 5 percig. Akkor jó, ha már habosodik. Öntsd adagonként a fehérjéhez, és verd habosra, egészen addig, míg ki nem hűl. A citromhéjat és a mogyorót keverd hozzá. Az egészet tedd habzsákba, és megvajazott tepsibe nyomj kis halmokat. Előmelegített sütőben szárítsd meg.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kukoricapelyhes csók
Hozzávalók:
- 10 dkg rétesliszt
- 10 dkg vaj
- 8 dkg kukoricapehely
- 8 dkg barnacukor
- 4 dkg főzőcsokoládé
- 1,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél teáskanál sütőpor
A kukoricapelyhet durván törd össze. A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Szitáld bele a sütőporral vegyített lisztet, és a tejjel adagonként keverd a vajas masszához. Szórd bele a kukoricapelyhet. Két evőkanál segítségével formázz kis csókokat, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 10 percig süsd, majd rácson hűtsd ki őket. A csokit gőz felett olvaszd fel, és a csókok tetejét ízlésed szerint dekoráld.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény