Négercsók házilag

Plusz 3 csókos recept

A négercsók jó pár évvel ezelőtt volt sláger. Ha nem találod a boltokban, de szeretnéd újra megkóstolni, próbáld ki receptünket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Biztosan emlékszel még gyerekkorodból a kicsi, kúp alakú, csokiba mártott, habos finomságra. A boltokban már csak ritkán tűnik fel a fekete herceg, ezért itt az ideje, hogy újra megízleld, hiszen a négercsókot te is könnyedén elkészítheted.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Próbáld ki a többi mesés csókos receptünkkel együtt, és lepd meg vele barátaidat, kollégáidat!

Négercsók

Hozzávalók:

  • 60 ml víz
  • 16 dkg cukor
  • 2 teáskanál méz
  • 2 tojásfehérje
  • 1 evőkanál zselatin
  • ostyakorongok
  • tortabevonó
  • olaj

A vizet a cukorral és a mézzel forrald fel, majd vedd le a tűzről. Két evőkanálnyi hideg vízben oldd fel a zselatint, öntsd hozzá a mézes masszához, és hűtsd langyosra.

A két tojásfehérjét kezdd el felverni, mikor félkemény, keverd hozzá a szirupot, és így verd kemény habbá. A masszát nyomd az ostyákra. Végül a felolvasztott tortabevonót pici olajjal keverd össze, öntsd le a kis csókokat, és hagyd, hogy megdermedjen a csoki rajta.

Kókuszcsók

Hozzávalók:

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg liszt
  • 1,5 dl cukrozott, sűrített tej
  • 1 kiskanál vaníliaaroma

A kókuszreszeléket, a lisztet, a sűrített tejet és a vaníliaaromát keverd össze. Egy alufóliát vajazz meg, és tedd egy tepsibe. A kapott kemény tésztából csipkedj ki kisebb darabokat, és tedd az alufóliára. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre őket.

Mogyorós csók

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg pirított, őrölt mogyoró
  • 3 tojásfehérje
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • fél csomag vaníliás cukor

A tojásfehérjéket a cukor negyedével és a vaníliás cukorral verd laza habbá. A megmaradt cukrot kicsit több mint fél deci vízben - a forrástól számítva - főzd 5 percig. Akkor jó, ha már habosodik. Öntsd adagonként a fehérjéhez, és verd habosra, egészen addig, míg ki nem hűl. A citromhéjat és a mogyorót keverd hozzá. Az egészet tedd habzsákba, és megvajazott tepsibe nyomj kis halmokat. Előmelegített sütőben szárítsd meg.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kukoricapelyhes csók

Hozzávalók:

  • 10 dkg rétesliszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg kukoricapehely
  • 8 dkg barnacukor
  • 4 dkg főzőcsokoládé
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél teáskanál sütőpor

A kukoricapelyhet durván törd össze. A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Szitáld bele a sütőporral vegyített lisztet, és a tejjel adagonként keverd a vajas masszához. Szórd bele a kukoricapelyhet. Két evőkanál segítségével formázz kis csókokat, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 10 percig süsd, majd rácson hűtsd ki őket. A csokit gőz felett olvaszd fel, és a csókok tetejét ízlésed szerint dekoráld.

Ezt is szeretjük