Omlós bejgli saját kezűleg

A karácsony elmaradhatatlan kelléke

Nincs karácsony bejgli nélkül, hogy ne a boltit kelljen tálalnod, próbáld ki receptünket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A diós és a mákos bejgli minden ünnepi asztal kötelező eleme, így nem árt, ha te is megtalálod a tökéletes receptet hozzá.

A mazsolát ki is hagyhatod, ha nincs az ínyedre, de a többi hozzávaló elengedhetetlen a finom, omlós bejglihez.

Omlós bejgli

Hozzávalók:

  • 90 dkg liszt
  • 45 dkg vaj
  • 7 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 3,5 dl tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • 60 dkg darált dió
  • 60 dkg darált mák
  • 5 dkg lekvár
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg mazsola
  • 4 dl tej

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Azon kevés élesztős receptek egyike, ahol nem kell felfuttatnod az élesztőt, csak a liszttel elkeverni. Tehát végy egy mély tálat, szórd bele a lisztet, morzsold bele az élesztőt, majd a cukrot és vaníliás cukrot is keverd hozzá, valamint az egyik tojást, a vajat és a tejfölt egy csipet sóval is. Az elkészült tésztából formálj  hat, nagyjából azonos méretű gombócot, majd egyenként nyújtsd ki őket. A mákot és a diót külön-külön készítsd elő, adj hozzájuk lekvárt, valamint a mazsola felét-felét keverd hozzájuk, végül forrázd le őket a tejjel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A kinyújtott tésztára adagold rá a töltelékeket, úgy, hogy legalább egy centi üres maradjon a szélétől. Ezután tekerd fel, kend meg a másik tojás sárgájával - a fehérjét tedd félre -, szurkáld meg egy hústűvel, és lefedve tedd a hűtőbe egy éjjelre. Ha másnap felkelsz, kend meg a fehérjével, majd 210 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt süsd készre.

Tanulj velünk főzni!

Problémáid vannak a piskótakészítéssel? Esetleg gondot okoz, hogy nem tudod, mi az a julienne? Főzőiskolánk videóiból mindent megtanulhatsz, avatott mesterszakácstól!

Változatos desszertek az ünnepre

Ha unod a jól bevált ünnepi fogásokat, készíts valami mást! Ebben segít képgalériánk.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük