Omlós bejgli saját kezűleg
Nincs karácsony bejgli nélkül, hogy ne a boltit kelljen tálalnod, próbáld ki receptünket!
A diós és a mákos bejgli minden ünnepi asztal kötelező eleme, így nem árt, ha te is megtalálod a tökéletes receptet hozzá.


A mazsolát ki is hagyhatod, ha nincs az ínyedre, de a többi hozzávaló elengedhetetlen a finom, omlós bejglihez.
Omlós bejgli
Hozzávalók:
- 90 dkg liszt
- 45 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
- 2 tojás
- 3,5 dl tejföl
- 2,5 dkg élesztő
- 60 dkg darált dió
- 60 dkg darált mák
- 5 dkg lekvár
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg mazsola
- 4 dl tej
- só
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
Azon kevés élesztős receptek egyike, ahol nem kell felfuttatnod az élesztőt, csak a liszttel elkeverni. Tehát végy egy mély tálat, szórd bele a lisztet, morzsold bele az élesztőt, majd a cukrot és vaníliás cukrot is keverd hozzá, valamint az egyik tojást, a vajat és a tejfölt egy csipet sóval is. Az elkészült tésztából formálj hat, nagyjából azonos méretű gombócot, majd egyenként nyújtsd ki őket. A mákot és a diót külön-külön készítsd elő, adj hozzájuk lekvárt, valamint a mazsola felét-felét keverd hozzájuk, végül forrázd le őket a tejjel.
A kinyújtott tésztára adagold rá a töltelékeket, úgy, hogy legalább egy centi üres maradjon a szélétől. Ezután tekerd fel, kend meg a másik tojás sárgájával - a fehérjét tedd félre -, szurkáld meg egy hústűvel, és lefedve tedd a hűtőbe egy éjjelre. Ha másnap felkelsz, kend meg a fehérjével, majd 210 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt süsd készre.
Tanulj velünk főzni!
Problémáid vannak a piskótakészítéssel? Esetleg gondot okoz, hogy nem tudod, mi az a julienne? Főzőiskolánk videóiból mindent megtanulhatsz, avatott mesterszakácstól!
Változatos desszertek az ünnepre
Ha unod a jól bevált ünnepi fogásokat, készíts valami mást! Ebben segít képgalériánk.
OLVASD EL EZT IS!

- gyümölcs
- eper
Sütésmentes mascarpone-torta

- csokoládé
- strand