Omlós bejgli saját kezűleg
A karácsony elmaradhatatlan kelléke
Nincs karácsony bejgli nélkül, hogy ne a boltit kelljen tálalnod, próbáld ki receptünket!

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

Nem is gondolnád, mire jó még a szegfűszeg: nagy hasznát veheted, ha elfogyott a szemöldökceruzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A diós és a mákos bejgli minden ünnepi asztal kötelező eleme, így nem árt, ha te is megtalálod a tökéletes receptet hozzá.

A mazsolát ki is hagyhatod, ha nincs az ínyedre, de a többi hozzávaló elengedhetetlen a finom, omlós bejglihez.

Omlós bejgli

Hozzávalók:

  • 90 dkg liszt
  • 45 dkg vaj
  • 7 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 3,5 dl tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • 60 dkg darált dió
  • 60 dkg darált mák
  • 5 dkg lekvár
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg mazsola
  • 4 dl tej

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Azon kevés élesztős receptek egyike, ahol nem kell felfuttatnod az élesztőt, csak a liszttel elkeverni. Tehát végy egy mély tálat, szórd bele a lisztet, morzsold bele az élesztőt, majd a cukrot és vaníliás cukrot is keverd hozzá, valamint az egyik tojást, a vajat és a tejfölt egy csipet sóval is. Az elkészült tésztából formálj  hat, nagyjából azonos méretű gombócot, majd egyenként nyújtsd ki őket. A mákot és a diót külön-külön készítsd elő, adj hozzájuk lekvárt, valamint a mazsola felét-felét keverd hozzájuk, végül forrázd le őket a tejjel.

A kinyújtott tésztára adagold rá a töltelékeket, úgy, hogy legalább egy centi üres maradjon a szélétől. Ezután tekerd fel, kend meg a másik tojás sárgájával - a fehérjét tedd félre -, szurkáld meg egy hústűvel, és lefedve tedd a hűtőbe egy éjjelre. Ha másnap felkelsz, kend meg a fehérjével, majd 210 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt süsd készre.

Tanulj velünk főzni!

Problémáid vannak a piskótakészítéssel? Esetleg gondot okoz, hogy nem tudod, mi az a julienne? Főzőiskolánk videóiból mindent megtanulhatsz, avatott mesterszakácstól!

Változatos desszertek az ünnepre

Ha unod a jól bevált ünnepi fogásokat, készíts valami mást! Ebben segít képgalériánk.

Ezt is szeretjük