10 perces krémes desszertek, sütés nélkül

Ha valami finomságra vágysz, de a sütőt semmi pénzért nem kapcsolnád be, próbáld ki gyümölcsös desszertjeinket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még meleg van, így aztán jobb, ha desszert gyanánt nem valamilyen nehéz édességet szolgálsz fel. Az alábbi lágy krémeket és tortát pedig a hűtőben tárolva napokkal később is élvezheted.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

A ricottát vagy mascarponét könnyen házasíthatod friss, lédús gyümölcsökkel, és biztos, hogy isteni lesz az eredmény.

Ricottás pohárkrém eperöntettel

Hozzávalók:

  • 250 g ricotta
  • 200 g mascarpone
  • 125 g tejföl
  • 1 citrom
  • 1 vaníliarúd
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 kg eper
  • 1 dl cukorszirup

A ricottát a mascarponéval és a tejföllel keverd simára, majd kapard bele a vaníliamagokat, facsard bele a citrom levét, add hozzá a porcukrot, és keverd lágy krémmé.

Tedd be a hűtőbe, amíg elkészíted az eperöntetet. A feldarabolt epreket turmixold le a cukorsziruppal. Szép, esztétikus poharakba kanalazd a krémet, majd zárd le az öntettel. Pár szem friss eperrel díszítheted a poharakat.

Gyümölcsös mascarponekrém

Hozzávalók:

  • 350 g vegyes erdei gyümölcs
  • 250 g mascarpone
  • 250 g túró
  • 6 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál citromlé
  • 60 ml narancslé
  • 4 evőkanál csokoládéreszelék

A mascarponét, a tehéntúrót, a porcukrot, a citromlevet és a narancslevet keverd simára. A gyümölcs felét keverd bele a krémbe. A krémet és a maradék gyümölcsöt rétegezd poharakba, majd a tetejét szórd meg a reszelékkel.

Szedres túródesszert

Hozzávalók:

  • 400 g friss szeder
  • 250 g túró
  • 150 ml habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál méz

A habtejszínt verd kemény habbá. A túrót keverd el a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd óvatosan keverd hozzá a habot. A szederre csorgasd rá a mézet, és villával enyhén nyomkodd össze. Rétegezd poharakba a gyümölcsöt és a krémet. Lehűtve a legjobb.

Szederkocsonya

Hozzávalók:

  • 25 dkg szeder
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 0,5 dl vörösbor
  • 1 kávéskanál étkezési keményítő

Egy serpenyőben olvaszd meg a cukrot, öntsd hozzá a bort, és forrald össze. Add hozzá a felaprított szedret, és pár perc alatt főzd össze. A keményítőt egy kis tálkában egy evőkanál vízzel keverd csomómentesre, majd ezt, ügyelve a hőkiegyenlítésre, add hozzá az öntethez. Pohárba töltve hűtsd le.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Joghurttorta sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 1 csomag zselatin
  • 2 dl tejszín
  • 40 dkg gyümölcs
  • 1 nagy doboz joghurt
  • 20 dkg méz
  • 10-15 dkg keksz
  • 5 dkg vaj

A kekszet reszeld le, vagy törd egészen apróra. A vajat olvaszd meg, majd keverd össze a keksszel, és az így kapott masszát nyomkodd egy folpackkal kibélelt tortaforma aljába.
Verd kemény habbá a tejszínt. A zselatint oldd fel egy deci vízben, és kis lángon melegítsd fel. A gyümölcsöket - bármilyet választhatsz - aprítsd fel, vagy nyomkodd össze villával, és keverd össze a joghurttal. Ehhez keverd hozzá a mézet, a feloldott zselatint és a habbá vert tejszínt. Öntsd a masszát a tortaformába, és hagyd állni hűtőben 2-3 órát.

Ezt is szeretjük