Így készül a pikáns hagymalekvár
Libamájhoz kötelező
A májból készült ételek kötelező kísérője a hagymalekvár. Tökéletesen kiegészíti őket.

- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
Mint a lekvárokat általában, ezt sem érdemes kicsiben csinálni, legalább pár üveggel készíts egyszerre, mert úgy is nagyon hamar el fog fogyni, nagyon addiktív darab.


Ez az adag egy három deciliteres befőttes üveget fog megtölteni, ha többet szeretnél, többszörözd az adagot, jó ideig eláll, sőt, kifejezetten jót tesz neki az idő.
Hagymalekvár
Hozzávalók:
- 5 nagy fej vöröshagyma
- 1 dl olívaolaj
- 2 babérlevél
- 2 szál rozmaring
- 15 dkg barna cukor
- 0,75 dl száraz fehérbor
- 0,75 dl száraz vörösbor
- 0,25 dl balzsamecet
- só, bors
Elkészítés ideje:
80 perc.
Elkészítés menete:
Az első és legfontosabb teendőd az, hogy a hagymát vágd félbe, majd szeleteld olyan vékony félkörökre, amilyenre csak tudod. Ha ezzel elkészültél, és a könnyeiddel is megküzdöttél, végy elő egy serpenyőt, önts bele olívaolajat, hevítsd fel, majd ha már elég forró, a gázt vedd a lehető legkisebb fokozatra, az olajba tedd bele a hagymát, és fedő alatt lassan pirítsd meg. Ha már kissé elszíneződött, add hozzá a sót, egy kis borsot, a babérleveleket és a rozmaringot, keverd össze, és főzd így még legalább 25 percig.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Ezután vedd le a fedőt, add a keverékhez a barna cukrot, az ecetet és a borokat. Forrald fel egyszer az egészet, majd vedd le ismét a gázt, és főzd az ételt még legalább 25 percig, amíg a hagyma igazán puha és ragadós lesz. Innentől nagyon odafigyelve kevergesd folyamatosan, hogy ne égjen le, akkor jó, ha a hagyma már nem ragad. Ezután már nincs más dolgod, mint elővenni egy nagyobb befőttesüveget, kiöblíteni, és beleadagolni a kész hagymalekvárt.
Fűszeres húsok a hagymalekvár mellé
Ha elkészültél ezzel a különlegességgel, már csak a húst kell megsütnöd, ami passzol majd mellé, ebben segítünk képgalériánkkal.
OLVASD EL EZT IS!

- gyümölcs
- édességek
Gyors narancslekvár

- tészta
- bazsalikom
Pesto házilag olasz recept szerint

- hagyma
- tészta