Gyors narancslekvár
Ha valakit meglepnél
Egy finom narancslekvár bármikor jól jön a háznál, a saját készítésűnél pedig biztos, hogy nincs jobb, ráadásul ajándéknak is remek.

Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

Lehet túl korán kezdeni a bőrápolást? A szakértő szerint a ráncmegelőzésre is gondolni kell »

A divatbloggerek bolondulnak ezért a nőies lábbeliért: stílusos papucscipők 10 ezer forint alatt »

A gyönyörű énekesnő modellnek is felcsaphatna: profi fotókon Dua Lipa »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Reggel a pirítósra vagy két piskótalap közé kenve, esetleg csak a kamrában titokban elmajszolva nagyon jó dolog a narancslekvár, csakúgy, mint az összes többi társa, de most a narancsra fókuszálunk.

Ha elkészítetted az elsőt, látni fogod, hogy nem egy bonyolult feladat, próbáld ki több összetevővel is, például a vanília vagy egy kis fahéj is nagyon jól áll neki, de gyömbérrel feldobva is isteni.

Narancslekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg narancs
  • 1 kg kristálycukor
  • 2 citrom

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

Amire szükséged lesz, és nem feltétlenül a konyhában tartod, az egy használatlan borotva, ugyanis ezzel tudod majd - miután a narancs héját eltávolítottad - tökéletesen leszedni a fehér részeket, amik keserűvé tehetnék a végeredményt. A citromot is hámozd meg, és az összes héjat három deci cukros vízben főzd meg lassú tűzön, nagyjából 20 perc alatt megpuhulnak majd.

A gyümölcsöket kockázd fel, öntsd rájuk a héjas szirupot, valamint a maradék cukrot, és szintén lassú tűzön főzd 45 percig, vagy amíg be nem sűrűsödik. Ha ez megtörtént, töltsd a kiválasztott üvegcsékbe, majd zárd le őket celofánnal és a kupakkal. Ezután már bármikor fogyaszthatod.

Tanulj velünk főzni!

Problémáid vannak a piskótakészítéssel? Esetleg gondot okoz, hogy nem tudod, mi az a julienne? Főzőiskolánk videóiból mindent megtanulhatsz, avatott mesterszakácstól!

Örökérvényű praktikák

Karácsony közeledtével aggódsz, hogy hogy fognak sikerülni az ünnepi fogások? Ne izgulj, nézz be képgalériánkba néhány trükkért, melyekkel biztosan simán megy majd minden!

Ezt is szeretjük