Így készül a pikáns hagymalekvár

Libamájhoz kötelező

A májból készült ételek kötelező kísérője a hagymalekvár. Tökéletesen kiegészíti őket.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mint a lekvárokat általában, ezt sem érdemes kicsiben csinálni, legalább pár üveggel készíts egyszerre, mert úgy is nagyon hamar el fog fogyni, nagyon addiktív darab.

Ez az adag egy három deciliteres befőttes üveget fog megtölteni, ha többet szeretnél, többszörözd az adagot, jó ideig eláll, sőt, kifejezetten jót tesz neki az idő.

Hagymalekvár

Hozzávalók:

  • 5 nagy fej vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 babérlevél
  • 2 szál rozmaring
  • 15 dkg barna cukor
  • 0,75 dl száraz fehérbor
  • 0,75 dl száraz vörösbor
  • 0,25 dl balzsamecet
  • só, bors

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

Az első és legfontosabb teendőd az, hogy a hagymát vágd félbe, majd szeleteld olyan vékony félkörökre, amilyenre csak tudod. Ha ezzel elkészültél, és a könnyeiddel is megküzdöttél, végy elő egy serpenyőt, önts bele olívaolajat, hevítsd fel, majd ha már elég forró, a gázt vedd a lehető legkisebb fokozatra, az olajba tedd bele a hagymát, és fedő alatt lassan pirítsd meg. Ha már kissé elszíneződött, add hozzá a sót, egy kis borsot, a babérleveleket és a rozmaringot, keverd össze, és főzd így még legalább 25 percig.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezután vedd le a fedőt, add a keverékhez a barna cukrot, az ecetet és a borokat. Forrald fel egyszer az egészet, majd vedd le ismét a gázt, és főzd az ételt még legalább 25 percig, amíg a hagyma igazán puha és ragadós lesz. Innentől nagyon odafigyelve kevergesd folyamatosan, hogy ne égjen le, akkor jó, ha a hagyma már nem ragad. Ezután már nincs más dolgod, mint elővenni egy nagyobb befőttesüveget, kiöblíteni, és beleadagolni a kész hagymalekvárt.

Fűszeres húsok a hagymalekvár mellé

Ha elkészültél ezzel a különlegességgel, már csak a húst kell megsütnöd, ami passzol majd mellé, ebben segítünk képgalériánkkal.

Ezt is szeretjük