Így készül a pikáns hagymalekvár
Libamájhoz kötelező
A májból készült ételek kötelező kísérője a hagymalekvár. Tökéletesen kiegészíti őket.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

Ennél szebb nászutas célpont kevés van: luxusélmény, de megfizethető úti cél Dubaj »

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mint a lekvárokat általában, ezt sem érdemes kicsiben csinálni, legalább pár üveggel készíts egyszerre, mert úgy is nagyon hamar el fog fogyni, nagyon addiktív darab.

Ez az adag egy három deciliteres befőttes üveget fog megtölteni, ha többet szeretnél, többszörözd az adagot, jó ideig eláll, sőt, kifejezetten jót tesz neki az idő.

Hagymalekvár

Hozzávalók:

  • 5 nagy fej vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 babérlevél
  • 2 szál rozmaring
  • 15 dkg barna cukor
  • 0,75 dl száraz fehérbor
  • 0,75 dl száraz vörösbor
  • 0,25 dl balzsamecet
  • só, bors

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

Az első és legfontosabb teendőd az, hogy a hagymát vágd félbe, majd szeleteld olyan vékony félkörökre, amilyenre csak tudod. Ha ezzel elkészültél, és a könnyeiddel is megküzdöttél, végy elő egy serpenyőt, önts bele olívaolajat, hevítsd fel, majd ha már elég forró, a gázt vedd a lehető legkisebb fokozatra, az olajba tedd bele a hagymát, és fedő alatt lassan pirítsd meg. Ha már kissé elszíneződött, add hozzá a sót, egy kis borsot, a babérleveleket és a rozmaringot, keverd össze, és főzd így még legalább 25 percig.

Ezután vedd le a fedőt, add a keverékhez a barna cukrot, az ecetet és a borokat. Forrald fel egyszer az egészet, majd vedd le ismét a gázt, és főzd az ételt még legalább 25 percig, amíg a hagyma igazán puha és ragadós lesz. Innentől nagyon odafigyelve kevergesd folyamatosan, hogy ne égjen le, akkor jó, ha a hagyma már nem ragad. Ezután már nincs más dolgod, mint elővenni egy nagyobb befőttesüveget, kiöblíteni, és beleadagolni a kész hagymalekvárt.

Fűszeres húsok a hagymalekvár mellé

Ha elkészültél ezzel a különlegességgel, már csak a húst kell megsütnöd, ami passzol majd mellé, ebben segítünk képgalériánkkal.

Ezt is szeretjük