Gyors rakott karfiol hétköznap vacsorára
A rakott karfiolt nem lehet megunni, könnyű elkészíteni, és nem is telik sok időbe.
A rakott ételek közt talán a karfiol a legnépszerűbb, nem véletlenül. Szinte lehetetlen elrontani, és kissé jellegtelen íze miatt változatosan elkészíthető. Az alábbi receptet vegák is elkészíthetik.
Ha azonban te szereted a húst, csempéssz bele nyugodtan. A legegyszerűbb, és legolcsóbb, ha darált sertéshúst használsz. Azt is elmondjuk, hogyan.
Rakott karfiol vegáknak
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 10 dkg vaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 3 dl zsíros tejföl
- 2 evőkanál olaj
- só
A karfiolt szedd rózsáira, és mosd meg. Sós vízben főzd félpuhára, majd szűrd le. A tojást villával verd fel, majd keverd össze a tejföllel. A zsemlemorzsát olajon pirítsd világosbarnára.
Egy jénai tálat vajazz ki, szórd bele a zsemlemorzsa egyharmadát, és tedd rá a karfiol felét, erre kockázz, majd terítsd rá a maradék karfiolt. Locsold meg a tejfölös szósszal, és szórd rá a maradék zsemlemorzsát, illetve a megmaradt vajat. Előmelegített sütőben süsd meg 20 perc alatt.
Ha hússal szeretnéd készíteni, akkor egy fej vöröshagymát apríts fel, pirítsd meg olajon, majd adj hozzá 25 dkg sertés darált húst. A kivajazott jénaiba ez esetben alulra kerüljön a karfiol, és erre a hús. 25-30 perc alatt süsd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
Minden idők 4 legjobb fogyókúrás receptje
- gabona
- egytálétel
Így készül a kuszkusz
- paradicsom
- zöldség