Gyors rakott karfiol hétköznap vacsorára

Hússal és húsmentesen

A rakott karfiolt nem lehet megunni, könnyű elkészíteni, és nem is telik sok időbe.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott ételek közt talán a karfiol a legnépszerűbb, nem véletlenül. Szinte lehetetlen elrontani, és kissé jellegtelen íze miatt változatosan elkészíthető. Az alábbi receptet vegák is elkészíthetik.

Ha azonban te szereted a húst, csempéssz bele nyugodtan. A legegyszerűbb, és legolcsóbb, ha darált sertéshúst használsz. Azt is elmondjuk, hogyan.

Rakott karfiol vegáknak

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 3 dl zsíros tejföl
  • 2 evőkanál olaj

A karfiolt szedd rózsáira, és mosd meg. Sós vízben főzd félpuhára, majd szűrd le. A tojást villával verd fel, majd keverd össze a tejföllel. A zsemlemorzsát olajon pirítsd világosbarnára.

Egy jénai tálat vajazz ki, szórd bele a zsemlemorzsa egyharmadát, és tedd rá a karfiol felét, erre kockázz, majd terítsd rá a maradék karfiolt. Locsold meg a tejfölös szósszal, és szórd rá a maradék zsemlemorzsát, illetve a megmaradt vajat. Előmelegített sütőben süsd meg 20 perc alatt.

Ha hússal szeretnéd készíteni, akkor egy fej vöröshagymát apríts fel, pirítsd meg olajon, majd adj hozzá 25 dkg sertés darált húst. A kivajazott jénaiba ez esetben alulra kerüljön a karfiol, és erre a hús. 25-30 perc alatt süsd meg.

14 csodás étel krumplival

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük