Az örök és megunhatatlan kókuszkocka: glutén-, tej- és cukormentes változatban is mennyei
A kókuszkockának ünnepeken is ott a helye az asztalon! Most már mentes változatban is elkészítheted.
A kókuszkocka a retró házi sütik királya, és glutén-, tej- és cukormentes verzióban is a régi élményt garantálja. Visszahozza a gyerekkori ízeket, és egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.
Bármilyen alkalomra ideális, és szinte biztos, hogy az utolsó falatig elfogy. A mentes hozzávalókat is könnyen beszerezheted hozzá. A recept a Mentes Anyu szakácskönyvben is megtalálható, amit a Feminashopban is beszerezhetsz.
További információ: https://mentesanyukonyve.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt univerzális gluténmentes vagy barnarizsliszt
- 18 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- 7,5 cl növényi olaj
- 3 tojás
- 2 dl növényi tejhelyettesítő ital
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- csipet só
A mázhoz:
- 20 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- 10 dkg kókuszzsír
- 2 dl kókuszital (1 dl 24%-os DELCOCO kókusztejszín + 1 dl víz keveréke)
- 4 g cukrozatlan kakaópor
A hempergetéshez:
- 1 csomag kókuszreszelék
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat keverd össze az édesítőszerrel, az olajjal, a növényi itallal, és add hozzá a sóval, sütőporral elkevert lisztet. A masszát öntsd kb. 20x25 centis, előkészített, sütőpapírral bélelt, vagy margarinozott, lisztezett sütőformába, és előmelegített, 180 fokos sütőben süsd kb. 20-25 percig (tűpróbáig).
A sütőből kivéve hagyd a tepsiben pár percig, majd rácsra helyezve hűtsd ki teljesen.
A kakaós mázhoz a kókuszzsírt olvaszd fel, add hozzá az édesítőszert, a kakaóport és a kókuszitalt.
Állandóan kevergetve, pár perc alatt forrald fel.
A közben kihűlt piskótát vágd kockákra, és egyesével, például egy villa segítségével mártogasd bele a kakaós mázba, majd forgasd meg a kókuszreszelékben. Jól áll neki, ha egy-két órát állni hagyod, mielőtt kínálod.