Az örök és megunhatatlan kókuszkocka: glutén-, tej- és cukormentes változatban is mennyei
A kókuszkockának ünnepeken is ott a helye az asztalon! Most már mentes változatban is elkészítheted.

kokuszkocka-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kókuszkocka a retró házi sütik királya, és glutén-, tej- és cukormentes verzióban is a régi élményt garantálja. Visszahozza a gyerekkori ízeket, és egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. 

Bármilyen alkalomra ideális, és szinte biztos, hogy az utolsó falatig elfogy. A mentes hozzávalókat is könnyen beszerezheted hozzá. A recept a Mentes Anyu szakácskönyvben is megtalálható, amit a Feminashopban is beszerezhetsz. 
További információ: https://mentesanyukonyve.divany.hu/

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt univerzális gluténmentes vagy barnarizsliszt
  • 18 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
  • 7,5 cl növényi olaj
  • 3 tojás
  • 2 dl növényi tejhelyettesítő ital
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • csipet só

A mázhoz: 

  • 20 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 2 dl kókuszital (1 dl 24%-os DELCOCO kókusztejszín + 1 dl víz keveréke)
  • 4 g cukrozatlan kakaópor

A hempergetéshez:

  • 1 csomag kókuszreszelék  

A cikk az ajánló után folytatódik

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat keverd össze az édesítőszerrel, az olajjal, a növényi itallal, és add hozzá a sóval, sütőporral elkevert lisztet. A masszát öntsd kb. 20x25 centis, előkészített, sütőpapírral bélelt, vagy margarinozott, lisztezett sütőformába, és előmelegített, 180 fokos sütőben süsd kb. 20-25 percig (tűpróbáig).
A sütőből kivéve hagyd a tepsiben pár percig, majd rácsra helyezve hűtsd ki teljesen.

A kakaós mázhoz a kókuszzsírt olvaszd fel, add hozzá az édesítőszert, a kakaóport és a kókuszitalt.
Állandóan kevergetve, pár perc alatt forrald fel.

A közben kihűlt piskótát vágd kockákra, és egyesével, például egy villa segítségével mártogasd bele a kakaós mázba, majd forgasd meg a kókuszreszelékben. Jól áll neki, ha egy-két órát állni hagyod, mielőtt kínálod.

Ezt is szeretjük