4 ínycsiklandóan friss tavaszi recept
Receptjeink illenek a kellemes tavaszi időhöz. Hamarosan itt az eper- és spárgaszezon.
Négy mesés étel receptje következik, melyeket igazán egyszerű elkészíteni, mégis úgy tűnik, mintha órákig pepecseltél volna velük a konyhában.
Ha valamilyen különleges alkalomból adódóan ki kell tenned magadért, akkor a spárgakrémleves, a tonhal - a vegetáriánusoknak rizottó - és az epres rétes kitűnő választás. Kösd fel a kötényed, és vesd bele magad a munkába!
Spárgakrémleves
Hozzávalók:
- 25 dkg spárga
- 2 dl tej
- 1 dl tejföl
- 1 tyúkhúsleveskocka
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál kristálycukor
- só
- bors
A spárgát mosd meg, és hagyd lecsepegni. A csúcsos végeit vágd le, és tedd félre. A megmaradt részt tisztítsd meg, majd szeleteld fel.
Tedd bele egy lábosba, és öntsd fel körülbelül fél liter vízzel. Szórd bele a cukrot, valamint ízlésed szerint sózd, borsozd. 25 percig főzd, majd hagyd, hogy kihűljön.
Mixerben pépesítsd össze, majd önts rá még félliternyi vizet, dobd bele a leveskockát és a félretett spárgacsúcsokat. Hagyd főni 10 percig, ezalatt keverd össze a tejfölt a tejjel és a liszttel, majd öntsd a levesbe. Végül a finomra aprított petrezselymet is szórd bele, illetve, ha úgy gondolod, sózd még meg.
Fehérboros rizottó
Hozzávalók:
- 30 dkg Arborio vagy Carnaroli rizs
- 20 dkg parmezán
- 10 dkg vaj
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál kakukkfű
- 3 dl csirkehúsleves
- 2 dl fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
A vöröshagymát aprítsd fel, és pici olívaolajon dinszteld meg. A rizst öntsd a hagymára, és pirítsd meg. Öntsd fel a fehérborral, és körülbelül egy percig főzd. Add hozzá a kakukkfüvet és a húslevest adagonként, folyamatos kevergetés mellett. A legvégén add hozzá a zúzott fokhagymát, a vajat és a reszelt parmezánt. Keverd össze, és fedő alatt még körülbelül 3 percig főzd.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Citromos-fokhagymás tonhal
Hozzávalók:
- 60 dkg tonhal
- 4 dkg vaj
- 4 szál zöldpetrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- só
Négy egyenlő nagyságú alufóliát szakíts le, és kend meg vajjal, majd mindegyikre tegyél egy-egy halszeletet. Picit sózd meg, és dörzsöld be a zúzott fokhagymával. Citromlével csepegtesd meg a tetejét, majd tegyél rá egy-egy megmosott petrezselymet. A fóliát hajtogasd be, a végeit nyomd össze alaposan, majd előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd készre a halat.
Epres rétes
Hozzávalók:
- 60 dkg eper
- 25 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál búzadara
- 2 tojás
- 1 csomag réteslap
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél dl tejszín
- porcukor
Az egyik tojássárgáját tedd félre, a maradékot a cukorral keverd habosra. Tedd bele a tejszínt, a búzadarát és a vaníliás cukrot, majd pihentesd fél órán keresztül. Az epreket vágd fel apró darabokra, és az áttört túróval együtt keverd a pihentetett masszába. A félretett tojássárgáját pici olajjal keverd össze, és kend meg a réteslapokat. Szórd meg búzadarával és porcukorral, majd tedd rá a tölteléket. Tekerd fel, és tedd olajjal megkent tepsibe. Előmelegített sütőben körülbelül negyed órán át süsd.
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke