4 ínycsiklandóan friss tavaszi recept

Eper és spárga

Receptjeink illenek a kellemes tavaszi időhöz. Hamarosan itt az eper- és spárgaszezon.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Négy mesés étel receptje következik, melyeket igazán egyszerű elkészíteni, mégis úgy tűnik, mintha órákig pepecseltél volna velük a konyhában.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha valamilyen különleges alkalomból adódóan ki kell tenned magadért, akkor a spárgakrémleves, a tonhal - a vegetáriánusoknak rizottó - és az epres rétes kitűnő választás. Kösd fel a kötényed, és vesd bele magad a munkába!

Spárgakrémleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg spárga
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • bors

A spárgát mosd meg, és hagyd lecsepegni. A csúcsos végeit vágd le, és tedd félre. A megmaradt részt tisztítsd meg, majd szeleteld fel.

Tedd bele egy lábosba, és öntsd fel körülbelül fél liter vízzel. Szórd bele a cukrot, valamint ízlésed szerint sózd, borsozd. 25 percig főzd, majd hagyd, hogy kihűljön.

Mixerben pépesítsd össze, majd önts rá még félliternyi vizet, dobd bele a leveskockát és a félretett spárgacsúcsokat. Hagyd főni 10 percig, ezalatt keverd össze a tejfölt a tejjel és a liszttel, majd öntsd a levesbe. Végül a finomra aprított petrezselymet is szórd bele, illetve, ha úgy gondolod, sózd még meg.

Fehérboros rizottó

Hozzávalók:

  • 30 dkg Arborio vagy Carnaroli rizs
  • 20 dkg parmezán
  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál kakukkfű
  • 3 dl csirkehúsleves
  • 2 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

A vöröshagymát aprítsd fel, és pici olívaolajon dinszteld meg. A rizst öntsd a hagymára, és pirítsd meg. Öntsd fel a fehérborral, és körülbelül egy percig főzd. Add hozzá a kakukkfüvet és a húslevest adagonként, folyamatos kevergetés mellett. A legvégén add hozzá a zúzott fokhagymát, a vajat és a reszelt parmezánt. Keverd össze, és fedő alatt még körülbelül 3 percig főzd.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Citromos-fokhagymás tonhal

Hozzávalók:

  • 60 dkg tonhal
  • 4 dkg vaj
  • 4 szál zöldpetrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom

Négy egyenlő nagyságú alufóliát szakíts le, és kend meg vajjal, majd mindegyikre tegyél egy-egy halszeletet. Picit sózd meg, és dörzsöld be a zúzott fokhagymával. Citromlével csepegtesd meg a tetejét, majd tegyél rá egy-egy megmosott petrezselymet. A fóliát hajtogasd be, a végeit nyomd össze alaposan, majd előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd készre a halat.

Az ínycsiklandó vacsorát a Cousin Cuisine főzőcskén kóstoltuk végig. A Miele-vel karöltve szervezett gourmand-élményekre te is bejelentkezhetsz, és értő kalauzok segítségével kalandozhatsz az ízek világában. Részletesebb információt a Cousin Cuisine oldalán találhatsz.

Epres rétes

Hozzávalók:

  • 60 dkg eper
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál búzadara
  • 2 tojás
  • 1 csomag réteslap
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél dl tejszín
  • porcukor

Az egyik tojássárgáját tedd félre, a maradékot a cukorral keverd habosra. Tedd bele a tejszínt, a búzadarát és a vaníliás cukrot, majd pihentesd fél órán keresztül. Az epreket vágd fel apró darabokra, és az áttört túróval együtt keverd a pihentetett masszába. A félretett tojássárgáját pici olajjal keverd össze, és kend meg a réteslapokat. Szórd meg búzadarával és porcukorral, majd tedd rá a tölteléket. Tekerd fel, és tedd olajjal megkent tepsibe. Előmelegített sütőben körülbelül negyed órán át süsd.

Ezt is szeretjük