Rákellenes, koleszterincsökkentő és baktériumölő
A betegségek megelőzése fontos. Védekezz természetesen, gyümölcsök segítségével!
Fogyassz sok gyümölcsöt egészséged megőrzése érdekében! Előzd meg a szívrohamot, a húgyúti fertőzéseket és a mellrákot! Íme néhány könnyen beszerezhető gyümölcs, mely számos előnyös tulajdonsággal bír!
Füge
A füge fogyasztása segíthet a szív- és érrendszeri betegségek, a menstruáció előtti tünetegyüttes és az aranyér gyógyításában. Különösen sok rost, ásványi anyag és szabadgyököket semlegesítő polifenol van benne. Magas B6-vitamin tartalma erősíti a szívet, és csökkenti a menstruáció előtti kellemetlen tüneteket. A fügében bőven található mind oldható, mind nem oldható élelmi rost.
A nem oldhatók segítenek a székrekedés és aranyér esetén, míg a pektin nevű oldható rost csökkenti a vér koleszterinszintjét. A gyümölcs sok káliumot tartalmaz, mely segít a szívinfarktus és a stroke megelőzésében. A kutatások kimutatták, hogy az aszalt fügében mintegy ötvenszer több polifenol van, mint bármely más gyümölcsben vagy zöldségben. A fügéről tudni kell, hogy hamar megromlik, tehát a leszedést követő egy héten belül el kell fogyasztanod!
A citrom ismeretlen előnyei
A tápanyagtartalom szempontjából korántsem elhanyagolható citrom különösen C-vitaminban gazdag. Emellett káliumot, pektint és egy sor olyan fitovegyületet tartalmaz, amelyek kedvező hatásúak allergiás betegségek, rákos megbetegedések, szürkehályog, szív- és érrendszeri betegségek, stroke és megfázás esetén. Mivel a C-vitamin erős antioxidáns, gátolja a sejtkárosító molekulák, az úgynevezett szabadgyökök működését, és védelmet nyújt a szívbetegség ellen. Ha pedig mindez még nem volna elég, a citromhéjban és az alatta lévő fehér hártyában lévő limonén gátolja a rákos sejtek növekedését, mivel a vegyület fokozza a máj méregtelenítését és a karcinogén anyagok eltávolítását a vérből. Jelenleg is folynak olyan kutatások, melyek a limonén esetleges alkalmazását vizsgálják a daganatos megbetegedések – különösen az emlőrák – kezelésében.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Vörös áfonya
A kisméretű vörös bogyókat sok száz éve használják orvosi célokra. A vörös áfonya tulajdonképpen bármilyen jellegű bakteriális fertőzés ellen felveszi a harcot. Még a fogszuvasodás ellen is véd, mivel összetevői megakadályozzák a baktériumok megtelepedését a fogakon, így gátolják a lepedék képződését. Jótékony hatásai közül azonban a leglényegesebb a húgyúti fertőzések során mutatkozik meg. A húgyúti fertőzés a leggyakoribb bakteriális fertőzések közé tartozik. Tünete a gyakori vizelési inger és a vizelés közben jelentkező égő, csípő érzés. Ha a fertőzés a húgyvezetékre és a vesemedencére is átterjed, előfordulhat láz, derékfájás, hasgörcs. A húgyúti fertőzést a húgycsőbe került baktériumok okozzák. A kórokozók elérik a hólyagot is, annak belső falán megtelepednek, szaporodnak, és gyulladást okoznak.
A vörös áfonya tanninokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a baktériumok megtapadását a hólyag nyálkahártyáján, ahol szaporodásnak indulnak, és fertőzést okoznak. Ezen kívül a vörös gyümölcsben lévő C-vitamin – mindamellett, hogy erősíti az immunrendszert – növelheti a vizelet savas kémhatását, így megakadályozva a baktériumok megapadását. A vörös áfonyát fogyaszthatod gyümölcsként, folyadék formájában, de kapható gyógyszerkészítményként is.
Cikkünk az Orvosság a konyhából című könyv segítségével készült.
Egyre több táplálkozási szakértő vallja, hogy bizonyos ételek kiemelkedően jó hatással vannak az emberi szervezetre. Ez a kiadvány megmutatja, hogyan fogyaszd a mindennapi élelmiszereket - nemcsak a gyümölcsöket, zöldségeket és a halakat, hanem a húsokat és még a pompás desszerteket is -, hogy a gyakori egészségügyi problémákat kezeld, vagy éppen megelőzd.
Kiadja a Reader's Digest.
Ára 6990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg!
OLVASD EL EZT IS!
- cukorbetegség
- uborka
Az uborka 3 áldásos egészségügyi hatása
- paradicsom
- káposzta
A 3 legerősebb rákellenes nyári zöldség
- bőrápolás
- termékenység