Ezt edd rák ellen!
Tudtad, hogy léteznek olyan gyümölcsök és zöldségek, melyekkel hatékonyan megelőzheted a rákot? Ismerd meg őket!
Daganatkeltő étkezés
A túl sok zsiradék, édesség, a túl kevés gyümölcs és zöldség fogyasztása számos betegség kialakulásához járul hozzá, mint például:
- cukorbetegség
- köszvény
- érelmeszesedés.
Szakemberek szerint a Magyarországon éves szinten előforduló 50 ezer rákos megbetegedés felének egyik kiváltó oka a helytelen táplálkozás.
Igaz ugyan, hogy a helyes táplálkozással sem lehet a rosszindulatú daganatokat teljes biztonsággal megelőzni, és a rákot meggyógyítani, mégis összefüggés figyelhető meg a táplálkozási szokások és bizonyos rákos megbetegedések között.
Ballasztanyagok a bélrák ellen
A túl zsíros táplálkozás, valamint a túl sok állati fehérje fogyasztása megnöveli a bélrák kialakulásának rizikóját. A zsíros táplálkozás következtében felszabaduló epesav az egyik ilyen kiváltó tényező lehet. A székletben előforduló magas koncentrátumú epesav hatására megváltozhat a bélnyálkahártya, ami aztán a sejtek rosszindulatú elváltozásához vezethet.
A tudósok szerint feltehetőleg az ösztrogén anyagcseréje a beleken keresztül történő felszívódás - tehát a táplálkozás - által befolyásolható. Aki nem fogyaszt elegendő gyümölcsöt és zöldséget, az egyrészt nem gondoskodik a megfelelő ballasztanyag-mennyiségről, másrészt megfosztja szervezetét számos olyan anyagtól, melyek késleltetik vagy megakadályozzák a rák kialakulását. Ilyen anyagok a C- és E-vitamin, a béta-karotin és a nyomelemek, a szelén, a cink, a réz és a mangán. Ezek az antioxidánsok semlegesíthetik a káros oxigéntartalmú vegyületeket, más néven szabadgyököket. Ezek károsítják a sejteket, és ha nem állítják meg őket, elfajzik a sejt.
A fokhagyma immunerősítő
A növények saját maguknak állítják elő azokat a bioaktív anyagokat, melyek a kórokozók, a betegségek és az UV-sugarak ellen védik őket. Ezekhez a másodlagos növényi anyagokhoz tartoznak például a karotinoidok, a flavonoidok, a retekben, a mustárban és a zsázsában található erős íz- és aromaanyagok.
A fokhagyma például kedvezően befolyásolja a zsíranyagcserét, és megakadályozza a vérlemezek csomósodását. Régen ismert tény, hogy ezáltal csökkenti az érelmeszesedés, agyvérzés és szívinfarktus kialakulását. Ám ezekben a kis, erős illatú gerezdekben sokkal több jótékony hatás rejlik: a kénvegyületek serkentik az immunrendszert, és csökkentik a baktériumok számát.
Baktériumok ellen a mustármag olaja is hatékony. A zsázsa, a retek, a hagyma és a mustár erős ízéért is ezek felelősek.
A kelkáposztában, amivel régebben a vitaminban szegény téli időszakot vészelték át, több anyag is megtalálható, ami hatékony a rák ellen.

Prémium vitaminok szerves forrásából
Fedezd fel a BioTechUSA új, prémium étrendkiegészítőit, melyeket a természet által inspirált hatóanyagok gondos válogatásával alkottunk meg a szervezetünk optimális működésének támogatására. A funkcionális termékek tökéletesen kiegészítik egymást, így teljeskörű megoldást nyújtanak a legmagasabb szintű napi rutinhoz.

Promóció
A sulforaphanról, ami a brokkoliban, karfiolban és a kelbimbóban található, bebizonyították, hogy serkenti a sejtek méregtelenítő és védekező működését.
A brokkoliban és a fejes káposztában előforduló indol a mellrák kialakulásának megakadályozásában segíthet.
Néhány tipp
- Igyál reggelire frissen facsart gyümölcs- vagy zöldséglevet! Változatosságot hozhat a friss gyümölcsökkel és dióval gazdagított müzli.
- A főétkezések között, ha megéhezel, egyél friss gyümölcsöt vagy zöldséget, például répát, paprikát, avokádót, paradicsomot.
- Minden főétkezésnél, előételként, köretként vagy desszertként fogyassz zöldséget és gyümölcsöt.
- Fűszerezz friss fűszernövényekkel.
- Lehetőség szerint a teljes kiőrlésű gabonafélékből készült élelmiszereket válaszd.
OLVASD EL EZT IS!

- cukorbetegség
- uborka
Az uborka 3 áldásos egészségügyi hatása

- paradicsom
- káposzta
A 3 legerősebb rákellenes nyári zöldség

- bőrápolás
- termékenység