Sclerosis multiplex fokozza a rák kockázatát: a fiatalokat is sújtja a betegség, fontos a korai diagnózis
Azoknak a legjobbak az esélyei, akinél minél előbb felismerik a sclerosis multiplexet.

sm-betegek1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az öregedéssel egyre több gyulladásos folyamat zajlik a szervezetben, a társbetegségek megjelenése és az immunrendszer gyengülése miatt a sclerosis multiplexes (SM) betegek kezelése sem függetleníthető az életkortól.

Az ingyenesen letölthető országos Multiplex Magazin cikkeiből az is kiderül, hogy az SM betegeknek kiemelten fontos részt venniük a rákszűréseken is. Ahogyan pedig a rákból való gyógyulás esélyét meghatározza a felfedezéskori stádium, az SM-betegséget is a lehető leghamarabb kezelni kell, mert ez ad esélyt a betegeknek, hogy elkerülhessék a mozgáskorlátozottságot vagy a látásvesztést.

Csökken a szervezet ellenálló-képessége

- Az immunrendszer öregedésével a szervezet egyre több jelenségre gyulladással reagál. Az elhízott emberekben a fehér zsírszöveti sejtek krónikus gyulladást fenntartó faktorokat bocsátanak ki, krónikus gyulladás állhat a cukorbetegség, a szívelégtelenség, sok ízületi panasz hátterében is. Erre rakódik rá a sclerosis multiplexes betegeknél, hogy az agyat és a gerincvelőt megtámadó betegségük a központi idegrendszerben is idegkárosodást okozó gyulladásokat képes kiváltani. Az immunrendszer öregedésével és a társbetegségek szaporodásával csökken a szervezet ellenálló-képessége, nő a fertőzések és a rák kockázata is, ezért fontos, hogy az SM-betegek komolyan vegyék a rákmegelőzést és rákszűrést célzó felhívásokat is - olvasható a Multiplex Magazinban.

sm-betegek2
Fotó: Pornpak Khunatorn / Getty Images Hungary

- Évtizedes nemzetközi és hazai tapasztalatok mára egyértelműen alátámasztották, hogy azoknak az SM-betegeknek legjobbak az esélyei a relapszusok és a látásvesztést vagy mozgáskorlátozottságot is okozni képes idegkárosodások elkerülésére, illetve elodázására, akiket mielőbb diagnosztizálnak, és kezelni kezdenek. Ennek ellenére mind a mai napig előfordul, hogy SM-betegek csak egy-két év késedelemmel kerülnek SM-centrumba, és ismerik fel a betegségüket - tudósít a lap egy másik összeállítása a Magyar Neurológiai Társaság SM-szekciójában elhangzottakról.

Mi is pontosan a sclerosis multiplex?

A leggyakrabban a húszas-harmincas éveikben járó fiataloknál megjelenő sclerosis multiplexet meggyógyítani még nem tudják, a mielőbb megkezdett gyógyszeres kezelés ad reményt, hogy a betegek minél hosszabban élhessenek minél jobb állapotban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Immunvédelem a természet erejével

Az Immunarom illóolaj-keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült, diffúzorba párologtatáshoz vagy szaunázáshoz ajánljuk.

Az erdeifenyő, a madagaszkári kámforfa és a niaouli a legerőteljesebb vírusölő, nyákoldó és immunerősítő illóolajok közé tartoznak. Mellettük megtalálható a keverékben a sárgafenyő, amely erőteljes fizikai és pszichés görcsoldó hatású, tüdőt tisztító és a tüdőt energiáit gyógyító olaj. Összetevői közül a populáris aromaterápia legnépszerűbb illóolaja, a teafa is megtalálható, mely baktérium- és gombaölő, általános fertőtlenítő hatású.

Ha szeretnéd az egészséged megőrizni, válaszd a természet patikáját!

Tudj meg róla többet!

Promóció

SM-ben az immunrendszer az idegszálakat szigetelő myelinhüvelyt károsítja. Az idegrendszer károsodásának mértéke és üteme határozza meg egy-egy SM-beteg sorsát: a kezeléseknek köszönhetően a betegek egyre nagyobb része hosszú távon viszonylag kevés panasszal együtt élhet a betegséggel, ám vannak, akiket még így is a leépülés és kiszolgáltatottság fenyeget.

Sclerosis multiplexet diagnosztizáltak nála, új vállalkozásba kezdett Tímea

A sclerosis multiplexszel élő Takács Tímea mára EgySMás néven alkot szebbnél szebb munkákat.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük