10 rostban gazdag fogás a székrekedés és a vércukor-ingadozás ellen: fogyaszd őket minél gyakrabban
A rostban gazdag étrend csökkenti a cukorbetegség és a rák kockázatát is.
A kiegyensúlyozott étrend alapeleme a megfelelő rostbevitel, amely segíti az emésztési folyamatokat, hozzájárul a bélflóra egészségéhez, és egyes betegségek kockázatát is csökkenti.
Az élelmi rostok csaknem változatlan formában haladnak át a tápcsatornán, ezáltal táplálják a bélbaktériumokat, elmulasztják a székrekedést, ráadásul a vércukorszint ingadozása nélkül telítenek el, így elkerülve a cukorbetegséget megelőző inzulinrezisztenciát. A rostban gazdag étrend a kutatások szerint ráadásul a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát is csökkentheti.
Rostban gazdag ételek
Az ajánlott rostbevitel naponta nők számára 25 gramm, férfiaknak 38 gramm, amely a változatos, jól megválasztott fogásokból álló étrenddel fedezhető. Néhány egészséges ételnek különösen fontos helye van a napi étkezésben.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
- rost
- rostban gazdag diéta
- rostdús ételek
- egészségügyi diéta
- vércukorszint
- cukorbeteg étrend
- inzulinrezisztencia
- székrekedés
- emésztésserkentő
- emésztésjavító diéta
- Életmód
OLVASD EL EZT IS!
- megelőzés
- vérszegénység
Fejfájás és szívdobogás ellen: 10 növény, amiben rengeteg a vas
- tejtermék
- baktérium