Aranyér ellen dió, visszérre gesztenye: így használd a legerősebb csonthéjasokat
Csodát tesznek a szervezettel, ha jól alkalmazod őket.

csonthejas-magok
Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Nőies, félhosszú frizurák, melyek feldobják a lelapuló tincseket: dúsító hajfazonok »

Lassítja a bőröregedést, és csökkenti a bőrhibákat: méregtelenítő arctonik korianderrel »

Szuperlenge, nőies nyári nadrágok farmer helyett: nem lesz bennük meleged »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az őszi csonthéjasszezon javában zajlik, ami tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy akár egy évre elegendő kincset gyűjts be a piacokról, vagy szerencsés esetben némelyiknél akár magad szemezgess a fák tövébe lehulló vitaminbombák közül.

Az olajos magvak többsége igazi szupertáplálék, hiszen amellett, hogy rendkívül sokoldalúan felhasználhatók, telis-tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. Mivel viszont nem kimondottan olcsók, jó még beszerzés előtt ismerni, hogy mire alkalmazhatóak a legeredményesebben.

Egészséges magvak a konyhában

A legkedveltebb csonthéjas magvak kiemelkedő forrásai az E- és B-vitaminoknak, a magnéziumnak, a rostnak, a fehérjének, a cinknek, a káliumnak, a kalciumnak, a vasnak, a mangánnak és a folsavnak is, ezért kívül-belül csodát tesznek a szervezettel. 

Magas zsírtartalmuk miatt azonban a tárolásukra nagyon kell figyelni: mivel gyorsan megavasodhatnak, ha hosszabb időre szeretnél hámozott formában bespájzolni belőlük, inkább tedd az adagokat fagyasztóba!

Ezt is szeretjük