Aranyér ellen dió, visszérre gesztenye: így használd a legerősebb csonthéjasokat
Csodát tesznek a szervezettel, ha jól alkalmazod őket.

csonthejas-magok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az őszi csonthéjasszezon javában zajlik, ami tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy akár egy évre elegendő kincset gyűjts be a piacokról, vagy szerencsés esetben némelyiknél akár magad szemezgess a fák tövébe lehulló vitaminbombák közül.

Az olajos magvak többsége igazi szupertáplálék, hiszen amellett, hogy rendkívül sokoldalúan felhasználhatók, telis-tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. Mivel viszont nem kimondottan olcsók, jó még beszerzés előtt ismerni, hogy mire alkalmazhatóak a legeredményesebben.

Egészséges magvak a konyhában

A legkedveltebb csonthéjas magvak kiemelkedő forrásai az E- és B-vitaminoknak, a magnéziumnak, a rostnak, a fehérjének, a cinknek, a káliumnak, a kalciumnak, a vasnak, a mangánnak és a folsavnak is, ezért kívül-belül csodát tesznek a szervezettel. 

Magas zsírtartalmuk miatt azonban a tárolásukra nagyon kell figyelni: mivel gyorsan megavasodhatnak, ha hosszabb időre szeretnél hámozott formában bespájzolni belőlük, inkább tedd az adagokat fagyasztóba!

Ezt is szeretjük