Kimossa a beleket, élénkít, és tele van antioxidánssal: 10 táplálék, amit ideje alaposabban megismerned
Chia, goji, spirulina, noni vagy éppen nori? A slágernek számító szupertáplálékok jóval többet tudnak, mint azt sokan hiszik.

guava
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg nem is olyan régen az alma vagy épp a fokhagyma számított az egyértelmű szupertápláléknak, ha a betegségek megelőzéséről volt szó, ma se szeri, se száma a különleges hangzású, egészségvédő hatásai miatt javasolt gyümölcsöknek és más különlegességeknek.

Szerencsére egyre szélesebb körben elérhetőek, puszta hóbortnál pedig jóval többet jelenthet a fogyasztásuk, még ha csak egyet-kettőt választasz is közülük.

Új szupertáplálékok

Bár fogyasztásuk a világ más részein korántsem új keletű, sok közülük nálunk még nem túl közismert, még ha a neve ismerősen is cseng. Chia, goji, nori, noni, spirulina, vakame - csak néhány a gazdag antioxidáns-tartalommal bíró táplálékok közül, melyek számtalan további jó tulajdonsággal is rendelkeznek. Van, amelyik élénkítő, frissítő hatással bír, van, amelyik az emésztés és a bélműködés szempontjából segít, míg más a szívbetegségek megelőzésében nyújt kihasználandó lehetőséget. Mutatjuk őket képeken is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Cikkünk Tonia Reinhard Éttrend - A Föld legegészségesebb ennivalói - 200 szuperétel című könyve alapján készült.
borito.gif
E nagyszerű kiállítású képeskönyvet fellapozva megtalálod a legegészségesebb és legfontosabb élelmiszereket, a gyümölcsöktől kezdve a zöldségeken át a tejtermékekig, a népszerű magvaktól a fűszerekig, a húsféléktől a gombákig, sőt az algákig. Étrended összeállításához is segítséget nyújtanak a szerzők azzal, hogy jó ötleteket adnak az ételek elkészítéséhez és az alapanyagok egymással való párosításához. E hasznos kézikönyvnek minden olyan konyhában ott van a helye, ahol ízletes és egyben egészséges ételek készülnek.
Kiadja a Ventus Libro Kiadó.
A könyv ára 2990 forint.
Ezt is szeretjük