Nem gyom, hanem egészséges táplálék! 10 növény, amit ne irts ki
Lehet, hogy a gyomok irtása közben nagyon értékes tápanyagforrásokat pusztítasz el.

tyukhur-level
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számos olyan növény honos hazánkban, melyet sokan csak kellemetlen kerti gyomként ismernek, holott gyógynövény is, amit persze a népi gyógyászat is ismer, csakúgy, mint ahogy őseink is fogyasztották őket, gyakran épp olyan formában, mint mi a ma ismert kultúrnövényeket.

Szerencsére egyre több gyomként ismert gyógynövény kerül be a köztudatba, amellett azonban, hogy gyakran a herbáriák polcain is megtalálhatók a belőlük készült termékek, frissen is leszedheted őket, hisz lehet, hogy a te kerted is tele van velük.

Ehető gyomnövények

Tíz olyan gyomnövényt mutatunk meg, melyet érdemes inkább meghagyni és összegyűjteni, hiszen számos értékes tulajdonsága van, és akár ízletes leves és főzelék is készíthető belőle. Vigyázz azonban arra, hogy lehetőleg a kertedben szedd le őket, és ne szántóföldek, utak, árokpartok mentén, itt ugyanis megvan a veszélye, hogy növényvédő szerrel kezelték a területet. Mindemellett mindig csak olyan növényt szedj le, amit teljes bizonyossággal felismersz, számos olyan is létezik ugyanis, mely mérgező. Ehhez adunk most egy kis támpontot, nézd meg a képeket!

A cikk az ajánló után folytatódik

Ide kattintva még többet megtudhatsz az ehető gyógynövényekről - ne kockáztass, hanem tájékozódj alaposan és körültekintően, mielőtt bármelyiket is leszednéd. Nézz meg róluk még több képet - akár a nevüket a keresőkbe beírva -, hogy biztos legyél a dolgodban! Gyógynövényszaküzletekben is kaphatsz róluk bővebb információt.

Ezt is szeretjük