3 extraerős nyári rákmegelőző gyümölcs: a sötét szín is az antioxidánsok bőségére utal
Ha a legegészségesebb nyári gyümölcsöket keresed, válaszd azokat, amik már szinte feketék!

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
A nyár megannyi vitaminban, ásványi anyagokban és rostokban gazdag gyümölcsének köszönhetően - már ha valaki eleget fogyaszt belőlük - a szervezetünk talán ilyenkor szenved hiányt legkevésbé az értékes hatóanyagokban, többek között a szabad gyököket megkötő, gyulladáscsökkentő, az oxidatív stressz hatásait semlegesítő, rákmegelőző antioxidánsokban.
A szakértők szerint minél élénkebb és sötétebb egy gyümölcs színe, annál nagyobb mennyiségben találhatók benne antioxidánsok, aminek alapján különösen érdemes fogyasztani azokat, amelyek sötétvörösek, de még inkább talán azokat, amelyek sötétkékek, sötétlilák vagy már szinte feketék. Ilyen nyári gyümölcs a fekete szeder, az áfonya és a fekete ribizli is.
Fekete, rákmegelőző nyári gyümölcsök
A fekete szeder gazdag C-, K- és A-vitaminban, folsavban, rostban, vasban, rézben, káliumban és magnéziumban is, emellett egyre nagyobb az érdeklődés iránta azóta is, hogy fény derült rendkívül magas antioxidáns-tartalmára, mely többek között a rákos megbetegedések megelőzésének is az egyik leghatékonyabb fegyvere. Különösen antocianinokban gazdag, csakúgy, mint az áfonya, melyben az antocianinok teljes spektruma jelen van, de ugyanúgy igaz rá, hogy C-, K- és A-vitaminban, valamint rostban is gazdag.
A fekete ribizliben is bőséggel találhatók antocianinok, melyekről azt is érdemes megemlíteni, hogy a leghatékonyabb természetes gyógyhatású vegyületek. Amellett azonban, hogy antocianin-tartalmát tekintve a fekete ribizli élen jár a bogyós gyümölcsök között, még C-vitaminban is nagyon gazdag. Az említett gyümölcsöket frissen, nyersen a legegészségesebb fogyasztani, de más formában is megmaradnak értékes hatóanyagaik. Mutatunk néhány változatot arra, hogy vedd magadhoz őket, nézd meg a képeket!
OLVASD EL EZT IS!

- gyümölcs
- antioxidáns