Rákellenes, immunerősítő, de alig ismerik: 10 étel, amivel ideje megismerkedned

Nálunk is kaphatók, és igazi szupertáplálékok.

perszimon
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan vannak, akik hallottak például a noniról vagy épp az okráról, de talán nem teljesen biztosak abban, mit takar az elnevezés, vagy épp fordítva, előfordult, hogy a zöldséges- vagy gyümölcsösstandnál megcsodáltak egy-egy furcsa, egzotikusnak tűnő ételt, viszont nem derült ki számukra, mit is látnak tulajdonképpen.

Pedig az első látásra szokatlannak tűnő zöldségek és gyümölcsök jóval többet jelentenek egy-egy egzotikus különlegességnél, olyan szupertáplálékot, mely roskadásig telítve van vitaminokkal, antioxidánsokkal és mindazon anyagokkal, amelyek egészséged megőrzéséhez és a betegségek leküzdéséhez szükségesek.

Alig ismert szupertáplálékok

Okra, batáta, spirulina, perszimón, balzsamuborka és jamszbab - csak néhány azon szupertáplálékok közül, amelyeket reméljük, egyre többen ismernek meg, hiszen felsorolni is nehéz volna a szervezet számára kedvező hatásaikat. Szinte mindegyikükben közös azonban, hogy rendkívül nagy mennyiségben tartalmaznak C-vitamint és más antioxidánsokat, melyeknek köszönhetően erősítik az immunrendszert, és a rákmegelőzésben is fontos szerepet tölthetnek be az oxidatív stressz hatásainak közömbösítése által. Nézd meg a képeket!

Cikkünk Tonia Reinhard Éttrend - A Föld legegészségesebb ennivalói - 200 szuperétel című könyve alapján készült.
borito.gif
Amit eszel, azzá leszel! - tartja a hippokratészi szállóige, és sok igazság van benne. Az ipari előállítású élelmiszerek és a hatalmas választékkal bombázó bevásárlóközpontok korában egyre fontosabbá válik, hogy tudatosan válogass az eléd kerülő alapanyagok között. E nagyszerű kiállítású képeskönyvet fellapozva megtalálod a legfontosabb élelmiszereket, a gyümölcsöktől kezdve a zöldségeken át a tejtermékekig, a népszerű magvaktól a fűszerekig, a húsféléktől a gombákig, sőt az algákig. E hasznos kézikönyvnek minden olyan konyhában ott van a helye, ahol ízletes és egyben egészséges ételek készülnek.

Kiadja a Ventus Libro Kiadó.
A könyv ára 2990 forint.
Ezt is szeretjük