20-szor annyi C-vitamin van benne, mint a citromban: a legerősebb gyógyító bogyókat mutatjuk
A málnán és az epren kívül is számos egészséges bogyó létezik.

- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »
- Serkenti az emésztést és hosszan eltelít: friss, gyümölcsös smoothie, ami segít beindítani a fogyást »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A különféle bogyós gyümölcsök egészségvédő hatásaival napjainkban is egyre több kutatás foglalkozik, alapul véve a tényt, miszerint fogyasztásuknak pozitív hatása van az emberi szervezetre, amellett például, hogy nagy mennyiségben találhatók bennük vitaminok, antioxidánsok, rostban is gazdagok, így az immunrendszer mellett az emésztésre nézve is jótékony hatással bírnak.
Az olyan közkedvelt gyümölcsök mellett azonban, mint például a málna, az eper és a szeder, számos olyan is akad, melyet kevesebben ismernek vagy épp favorizálnak, pedig igencsak értékesek.
A narancsnál is több benne a C-vitamin
A tajgák jellegzetes növényének számító, de hazánkban is honos homoktövist például akár otthon is lehet termeszteni B-vitaminokban és rostokban gazdag, narancssárga bogyóiért, melyekben ráadásul csaknem 20-szor több C-vitamin található, mint a narancsban vagy a citromban - 100 gramm homoktövisben körülbelül 7-900 milligramm C-vitamin van. De nem ez az egyetlen olyan bogyó, melynek fogyasztását érdemes lenne gyakoribbá tenni. Nézd meg a képeket!