20-szor annyi C-vitamin van benne, mint a citromban: a legerősebb gyógyító bogyókat mutatjuk
A málnán és az epren kívül is számos egészséges bogyó létezik.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
A különféle bogyós gyümölcsök egészségvédő hatásaival napjainkban is egyre több kutatás foglalkozik, alapul véve a tényt, miszerint fogyasztásuknak pozitív hatása van az emberi szervezetre, amellett például, hogy nagy mennyiségben találhatók bennük vitaminok, antioxidánsok, rostban is gazdagok, így az immunrendszer mellett az emésztésre nézve is jótékony hatással bírnak.
Az olyan közkedvelt gyümölcsök mellett azonban, mint például a málna, az eper és a szeder, számos olyan is akad, melyet kevesebben ismernek vagy épp favorizálnak, pedig igencsak értékesek.
A narancsnál is több benne a C-vitamin
A tajgák jellegzetes növényének számító, de hazánkban is honos homoktövist például akár otthon is lehet termeszteni B-vitaminokban és rostokban gazdag, narancssárga bogyóiért, melyekben ráadásul csaknem 20-szor több C-vitamin található, mint a narancsban vagy a citromban - 100 gramm homoktövisben körülbelül 7-900 milligramm C-vitamin van. De nem ez az egyetlen olyan bogyó, melynek fogyasztását érdemes lenne gyakoribbá tenni. Nézd meg a képeket!