Segíti az emésztést, csökkenti a vércukorszintet: 10 finom ételötlet csicsókából

Az emésztésserkentő, vércukorszint-csökkentő hatású csicsóka sokféle módon elkészíthető.

csicsókakrém
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Régen a szegények krumplijának nevezték a csicsókát, mivel a gyenge minőségű talajon is megtermett, ma azonban már a legjobb éttermek étlapján szerepel, ami nem véletlen: valójában egy nagyon értékes, tápanyagban gazdag és sokoldalú zöldség.

A szénhidrátok nagyobbrészt nem keményítő, hanem inulin formájában találhatók meg a csicsókában, így jó hatást gyakorol a vércukorszintre, és a rendkívül magas élelmirost-tartalmának köszönhetően serkenti az emésztést is. Tartalmaz még káliumot, de némi magnéziumot, A-, C- és B-vitaminokat is.

Csicsókás receptek

A csicsóka tehát az egészség hosszú távú megőrzését szolgálja, egyedül az inulinra érzékenyebben reagálók számolhatnak némi puffadással a fogyasztása után. Megéri mégis sokszor az asztalra kerülnie, mivel valóban számos jó hatása van a szervezetre nézve, ráadásul sokféleképp elkészíthető.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük