Segíti az emésztést, csökkenti a vércukorszintet: 10 finom ételötlet csicsókából
Az emésztésserkentő, vércukorszint-csökkentő hatású csicsóka sokféle módon elkészíthető.

csicsókakrém
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Klasszikus, nőies öltözékek, amiknek mindig lesz helye a téli divatban: egyszerűek, de csinosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez ünnepi szettjét érdemes eltenni az ötletek közé: végre, nem csak a flitter kerül elő »

Meglepően nőies az új fizuratrend: a kétszínű haj lesöpri az ombrét? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Régen a szegények krumplijának nevezték a csicsókát, mivel a gyenge minőségű talajon is megtermett, ma azonban már a legjobb éttermek étlapján szerepel, ami nem véletlen: valójában egy nagyon értékes, tápanyagban gazdag és sokoldalú zöldség.

A szénhidrátok nagyobbrészt nem keményítő, hanem inulin formájában találhatók meg a csicsókában, így jó hatást gyakorol a vércukorszintre, és a rendkívül magas élelmirost-tartalmának köszönhetően serkenti az emésztést is. Tartalmaz még káliumot, de némi magnéziumot, A-, C- és B-vitaminokat is.

Csicsókás receptek

A csicsóka tehát az egészség hosszú távú megőrzését szolgálja, egyedül az inulinra érzékenyebben reagálók számolhatnak némi puffadással a fogyasztása után. Megéri mégis sokszor az asztalra kerülnie, mivel valóban számos jó hatása van a szervezetre nézve, ráadásul sokféleképp elkészíthető.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük