Csökkenti az infarktus kockázatát, és védi a memóriát: 10 isteni ételötlet halból
A halas fogások serkentik a memóriát, erősítik a szívet, ezért gyakrabban kellene őket fogyasztani.

zoldsegekkel-sult-lazac
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Fátyol nélkül is mutatós frizurák menyasszonyoknak: megdobják a haj volumenét »

A dzsungeltrend idén sok meglepetést tartogat: a Dolce & Gabbana új szintre emelte a nőies szafaristílust »

Karcsúsítja a derekat, feszesíti a hasfalat: 20 perc otthoni torna elmászó kontúrok ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A halételek rendkívül jótékony hatással bírnak a szervezetre nézve, hiszen sok vitamint, ásványi anyagot és egészséges zsírokat tartalmaznak. Bár sokan csak ünnepekkor gondolnak rá, valójában sokkal gyakrabban kellene a tányérra kerülniük.

A tengeri és az édesvízi halakban egyaránt megtalálható a nagy mennyiségű ómega-3 zsírsav, amely a szív és a memória egészségét védi. Remek D-vitamin-forrásnak számítanak, amely az immunrendszer támogatása végett is szükséges a szervezet számára, de védi a csontok egészségét, sőt, a rák kockázatát is csökkenti. A halakban levő fehérjék az izmokat építik, míg a B-vitaminok az idegrendszert védik és serkentik.

Halételek mindennapra

A halakat legalább heti rendszerességgel érdemes lenne betervezni az ember étrendjébe. A legjobb fajták közé tartozik a vadlazac, a szardínia, a hering, a pisztráng és a tőkehal, de a hazai csuka, harcsa és a fogas is nagyon jót tesz a szervezetnek, ha jól készítik el. Az olajtengerben sült változatok helyett szerencsére sokkal egészségesebben is elkészíthető.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük