Rákellenes, gyulladáscsökkentő anyagokkal van tele: így fogyaszd a sárgarépát, hogy jól hasznosuljon
A sárgarépa nagyon változatosan fogyasztható, nem csak a levesbe érdemes tenni.

sargarepaleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sárgarépa temérdek olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mely jótékony hatással van a szervezetre, ráadásul nagyon sokféle módon elkészíthető, és télen is kapható, kár lenne csak leveszöldségként gondolni rá.

Szerencsére a répa egyre nagyobb népszerűségnek örvend köretként és főételekben, salátákban is. A zöldség tartalmaz többek között antioxidáns hatású A- és C-vitamint, de káliumot, kalciumot is.

Ételek jótékony hatású sárgarépából

A répa színét adó béta-karotint egyes kutatások a génhibák megelőzésében, ennélfogva a rák és más genetikai eredetű betegségek kockázatának csökkentésében is hasznosnak találták, máskor gyulladáscsökkentő, vércukorszint-csökkentő hatására is rámutattak már. Bár a zöldség nyersen is segít a vitaminpótlásban, sütve és főzve a legértékesebb, ezért így is minél gyakrabban érdemes fogyasztani, az íze finom, és jó áron is kapható egész évben.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük