Rákellenes, gyulladáscsökkentő anyagokkal van tele: így fogyaszd a sárgarépát, hogy jól hasznosuljon

A sárgarépa nagyon változatosan fogyasztható, nem csak a levesbe érdemes tenni.

Sárgarépa hatásai és receptek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sárgarépa temérdek olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mely jótékony hatással van a szervezetre, ráadásul nagyon sokféle módon elkészíthető, és télen is kapható, kár lenne csak leveszöldségként gondolni rá.

Szerencsére a répa egyre nagyobb népszerűségnek örvend köretként és főételekben, salátákban is. A zöldség tartalmaz többek között antioxidáns hatású A- és C-vitamint, de káliumot, kalciumot is.

Ételek jótékony hatású sárgarépából

A répa színét adó béta-karotint egyes kutatások a génhibák megelőzésében, ennélfogva a rák és más genetikai eredetű betegségek kockázatának csökkentésében is hasznosnak találták, máskor gyulladáscsökkentő, vércukorszint-csökkentő hatására is rámutattak már. Bár a zöldség nyersen is segít a vitaminpótlásban, sütve és főzve a legértékesebb, ezért így is minél gyakrabban érdemes fogyasztani, az íze finom, és jó áron is kapható egész évben.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük