Rákellenes, gyulladáscsökkentő anyagokkal van tele: így fogyaszd a sárgarépát, hogy jól hasznosuljon
A sárgarépa nagyon változatosan fogyasztható, nem csak a levesbe érdemes tenni.

sargarepaleves
Ez is érdekelhet

Megmenti a napot a Huawei nőknek fejlesztett okosórája (x)

Az otthonodnak is jár a tündöklés - Így ragyoghat vegyszermentesen a lakás (x)

Ez egy kritikus pillanat (x)

Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények - Kalandozás a közel-keleti gasztronómia világában (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Füst és égés nélkül (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

beauty and style

Így nem keni el a sminked a garbó, amikor magadra húzod: egyszerű öltözködési trükkök a modelltől »

Méregtelenítő arcpakolás pattanások és ráncok ellen: igazi antioxidáns-bomba a bőrnek »

Ez a legdivatosabb ruhaszabás most: a garbós nyak minden alkalomra nőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sárgarépa temérdek olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mely jótékony hatással van a szervezetre, ráadásul nagyon sokféle módon elkészíthető, és télen is kapható, kár lenne csak leveszöldségként gondolni rá.

Szerencsére a répa egyre nagyobb népszerűségnek örvend köretként és főételekben, salátákban is. A zöldség tartalmaz többek között antioxidáns hatású A- és C-vitamint, de káliumot, kalciumot is.

Ételek jótékony hatású sárgarépából

A répa színét adó béta-karotint egyes kutatások a génhibák megelőzésében, ennélfogva a rák és más genetikai eredetű betegségek kockázatának csökkentésében is hasznosnak találták, máskor gyulladáscsökkentő, vércukorszint-csökkentő hatására is rámutattak már. Bár a zöldség nyersen is segít a vitaminpótlásban, sütve és főzve a legértékesebb, ezért így is minél gyakrabban érdemes fogyasztani, az íze finom, és jó áron is kapható egész évben.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük