Rákellenes, gyulladáscsökkentő anyagokkal van tele: így fogyaszd a sárgarépát, hogy jól hasznosuljon
A sárgarépa nagyon változatosan fogyasztható, nem csak a levesbe érdemes tenni.
A sárgarépa temérdek olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mely jótékony hatással van a szervezetre, ráadásul nagyon sokféle módon elkészíthető, és télen is kapható, kár lenne csak leveszöldségként gondolni rá.
Szerencsére a répa egyre nagyobb népszerűségnek örvend köretként és főételekben, salátákban is. A zöldség tartalmaz többek között antioxidáns hatású A- és C-vitamint, de káliumot, kalciumot is.
Ételek jótékony hatású sárgarépából
A répa színét adó béta-karotint egyes kutatások a génhibák megelőzésében, ennélfogva a rák és más genetikai eredetű betegségek kockázatának csökkentésében is hasznosnak találták, máskor gyulladáscsökkentő, vércukorszint-csökkentő hatására is rámutattak már. Bár a zöldség nyersen is segít a vitaminpótlásban, sütve és főzve a legértékesebb, ezért így is minél gyakrabban érdemes fogyasztani, az íze finom, és jó áron is kapható egész évben.
(Képek: Getty Images Hungary.)
Ismerd meg az AVON mellrák elleni harcát!
Fedezd fel, hogyan támogatjuk az AVON-nál, az emlőrák elleni küzdelmet figyelemfelhívó kampányokkal és kórházi adományokkal. Adománygyűjtő termékeink bevételéből és minden eladott termékünk után 1 Ft-tal járulunk hozzá az emlőrák elleni küzdelemhez és a kapcsolati erőszak megfékezéséhez. Minden adomány hatalmas változást hozhat azok életében, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.
Promóció
- sárgarépa
- béta-karotin
- vitamin
- ásványi anyag
- rákellenes táplálék
- antioxidáns
- gyulladáscsökkentő
- Életmód
OLVASD EL EZT IS!
- d-vitamin
- immunerősítő
Rákmegelőző, gyulladáscsökkentő, immunerősítő: 10 étel, ami tele van D-vitaminnal
- szívroham
- magas vérnyomás