Rákmegelőző, gyulladáscsökkentő, immunerősítő: 10 étel, ami tele van D-vitaminnal
A legjobb D-vitamin-források az őszi-téli szezonban immunerősítőnek is kiválóak.

gomba
Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

Csodát tesz a hidegben kiszáradt bőrrel ez az egyszerű arcpakolás: puhít, táplál és ráncot simít a túró »

3 frizura, ami 5 perc alatt elkészül: laza és nőies fazonokat is mutatunk »

15 perc intenzív edzés, amihez csak egy szék kell: lefaragja a kilókat és formálja a testet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A D-vitamin a szervezet optimális működéséhez nélkülözhetetlen. Számos kutatás mutatott már rá jótékony hatására, legfőbb forrásaként a napfényt tartják számon.

A D-vitamin pótlása védi a csontok és az izmok egészségét, erősíti az immunrendszert, de több kutatás rámutatott már, hogy hatékony a mozgásszervi fájdalom csillapításában, míg más tanulmány a gyulladások csökkentésében is hasznosnak találta, sőt, a rák megelőzésében is fontos tápanyagról van szó.

D-vitamin-pótlás

A D-vitamin pótlásához elsődleges fontosságú a napfény, de ennek hiányában kapszulás formában is bevihető a szükséges mennyiség. A napi javasolt beviteli érték 1500-2000 Nemzetközi Egység, de a tanulmányok azt bizonyítják, hogy túladagolás napi 50 ezer nemzetközi egység fölött vagy hiperkalcémia esetén fordul csak elő.

Az étrendből származó D-vitaminnál ettől biztosan nem kell tartani, ráadásul az étel a zsírban oldódó vitamin felszívódásához is optimális feltételeket biztosít.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük