10 rostban gazdag fogás a székrekedés és a vércukor-ingadozás ellen: fogyaszd őket minél gyakrabban

A rostban gazdag étrend csökkenti a cukorbetegség és a rák kockázatát is.

harira lencse leves
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kiegyensúlyozott étrend alapeleme a megfelelő rostbevitel, amely segíti az emésztési folyamatokat, hozzájárul a bélflóra egészségéhez, és egyes betegségek kockázatát is csökkenti.

Az élelmi rostok csaknem változatlan formában haladnak át a tápcsatornán, ezáltal táplálják a bélbaktériumokat, elmulasztják a székrekedést, ráadásul a vércukorszint ingadozása nélkül telítenek el, így elkerülve a cukorbetegséget megelőző inzulinrezisztenciát. A rostban gazdag étrend a kutatások szerint ráadásul a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát is csökkentheti.

Rostban gazdag ételek

Az ajánlott rostbevitel naponta nők számára 25 gramm, férfiaknak 38 gramm, amely a változatos, jól megválasztott fogásokból álló étrenddel fedezhető. Néhány egészséges ételnek különösen fontos helye van a napi étkezésben.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Szűrővizsgálat házilag

Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük