Ördög Nóra a tanácsaival, Harkány a vízével segít a meddő pároknak
Majdnem minden ötödik magyar párt érintő kérdés mellé állt a műsorvezető. Olvasd el történetét! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma a magyar párok 18%-a gyermektelen, aminek oka megközelítőleg 50%-ban a nőre és 50%-ban a férfira vezethető vissza - tudhatjuk meg a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház nőgyógyász főorvosától, dr. Varga Pétertől. Létezik azonban a gyógyszeres és az orvosi beavatkozások mellett természetes megoldás is, ami pedig nem más, mint Harkány kénes gyógyvize.

Gyógyvízzel a teherbe esésért

A gyógyvizes kezeléseiről híres gyógyfürdőkórház eredményei széles körben elismertek a mozgásszervi rehabilitációban és pikkelysömör tünetmentesítésben, de sajnos az utóbbi időben kissé feledésbe merült a helyi víz nőgyógyászati problémákra, meddőségre gyakorolt pozitív hatása.

Ez utóbbin szeretnének változtatni, és ahogy dr. Péter Iván Antal főigazgató elmondta, a múlt heti ThermalFest fesztivál és az ezen a héten zajló Gyermekáldás Hete rendezvénysorozat is éppen ezeket a célokat szolgálja. A harkányi programok szervezői azt is jól tudják, hogy testi és lelki segítség egyaránt szükséges lehet ahhoz, hogy az a bizonyos teszt pozitív eredményt mutasson.

Mit tartalmaz a kezelés?

A gyógyfürdőkórház a sebészeti és a gyógyszeres kezelés mellett nyújt alternatív lehetőséget balneológiai kezelések és a komplex fizioterápia alkalmazásával. Kezelései fekvőbeteg osztályos ellátás keretében általában három hetet vesznek igénybe. Ez idő alatt kádfürdő, BEMER terápia, iszapnadrág, gyógytorna és gyógymasszázs kezelésekben részesülnek a páciensek.

Az eredmények több mint biztatóak: a korábbi, körülbelül 94%-ban sikertelen próbálkozások ellenére a gyógyvizes kiegészítő kezeléseket követően 6-12 hónapon belül 44,2%-os teherbeesési arányt sikerült az elmúlt időszakban elérniük: 52 főből 23-an várandósak lettek. 

Ördög Nóra támogatja a meddő párokat

Pozitív - ez volt Ördög Nóra előadásának címe is, ami a múlt heti fesztivált nyitotta meg Harkányban. A műsorvezető ezúttal azzal a céllal ragadott mikrofont, hogy saját történetével segítse azokat a párokat, akiknek a gyermekáldás nem megy varázsütésre. Őszintén, biztatóan, és egy ponton meg is hatódva mesélt saját küzdelméről, illetve foglalta össze tapasztalatait, hogy ezzel könnyítse azok dolgát, akik még nem látják az útjuk végét. 

Nóráék egy év sikertelen próbálkozás után nőgyógyászhoz fordultak segítségért, aki továbbirányította őket egy meddőségkezelési specialistához - ez, tehát az alapos szakorvosi kivizsgálás az, amit Nóra a problémamegoldás alapjaként kezel. Ezt követően egy hosszú és aggodalommal teli időszak következett, melyből az alternatív módszerek sem hiányoztak, míg végül a harmadik lombikbeültetés sikeres lett.

Így mesél róla Nóra

- Ezután éreztem, hogy ez az ügy, a meddő párok támogatása lesz az, ami mellett az ismertségem kamatoztatva teljes mellszélességgel ki szeretnék állni. Minden eset más és más, de egy biztos: hit nélkül nem megy.

Ha elfogytak a kapaszkodók, érdemes megállni egy kicsit, és akkor folytatni, amikor megint van miből erőt meríteni! Ez mindenkinek a saját küzdelme, amit senki sem vív meg helyette. Nem várhatjuk kizárólag az orvosoktól a megoldást, a kezünkbe kell vennünk az irányítást!

Ezt is szeretjük