Segíti az emésztést, csökkenti a vércukorszintet: 10 finom ételötlet csicsókából
Az emésztésserkentő, vércukorszint-csökkentő hatású csicsóka sokféle módon elkészíthető.
Régen a szegények krumplijának nevezték a csicsókát, mivel a gyenge minőségű talajon is megtermett, ma azonban már a legjobb éttermek étlapján szerepel, ami nem véletlen: valójában egy nagyon értékes, tápanyagban gazdag és sokoldalú zöldség.
A szénhidrátok nagyobbrészt nem keményítő, hanem inulin formájában találhatók meg a csicsókában, így jó hatást gyakorol a vércukorszintre, és a rendkívül magas élelmirost-tartalmának köszönhetően serkenti az emésztést is. Tartalmaz még káliumot, de némi magnéziumot, A-, C- és B-vitaminokat is.
Csicsókás receptek
A csicsóka tehát az egészség hosszú távú megőrzését szolgálja, egyedül az inulinra érzékenyebben reagálók számolhatnak némi puffadással a fogyasztása után. Megéri mégis sokszor az asztalra kerülnie, mivel valóban számos jó hatása van a szervezetre nézve, ráadásul sokféleképp elkészíthető.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
- csicsóka
- recept
- emésztésjavító diéta
- vércukorszint
- vitamin
- ásványi anyag
- rost
- rostban gazdag diéta
- Életmód
OLVASD EL EZT IS!
- szívroham
- magas vérnyomás