Tejszínes csicsókakrémleves: egészséges, olcsó és nagyon finom

Ha a szokásostól kicsit eltérő ízekre vágysz, főzz egy jó adag zamatos csicsókakrémlevest!

Tejszínes csicsókakrémleves: egészséges, olcsó és nagyon finom
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Felejtsd el a boltban kapható, por állagú, egyenízű leveseket, és dobj össze inkább egy ízletes villámfogást! A csicsókát régen a szegények krumplijaként emlegették, egészségjavító hatását régóta elismerik. Akkor is segít, ha fogyni akarsz, és hosszú időre eltelít! A csicsókakrémlevest reszelt sajttal, baconnel, kolbásszal is kínálhatod.

Csicsókakrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csicsóka
  • 2 dl tejszín
  • 2 db húsleveskocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csicsókát alaposan tisztítsd meg. Mivel a felülete elég egyenetlen, nem lesz könnyű dolgod. Mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Dobd rá a feldarabolt csicsókát, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Morzsold bele a leveskockát, és ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, rozmaringgal.


Főzd puhára körülbelül 20-25 perc alatt, majd pépesítsd botmixerrel. A tejszínhez keverj néhány kanál főzőlevet, és lassan csorgasd a levesbe. Várd meg, míg ismét felforr, és rögtön, feltéttel tálald.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük