Szaftos pisztráng csicsókával és dióval - Igazi őszi ételkülönlegesség
A szaftos pisztráng csicsókával és dióval a híres séfpáros, Széll Tamás és Szulló Szabina sikerreceptje.

Szaftos pisztráng csicsókával és dióval - Igazi őszi ételkülönlegesség
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ősszel különösen izgalmasak a szezonális ételek, előtérbe kerülnek a gombák, a cékla, a csicsóka, valamint az olyan húsok, mint a szarvas, a liba vagy a mangalica, illetve a halak is, például a pisztráng. Magyarország legismertebb séfduója, Széll Tamás és Szulló Szabina most egy igazán exkluzív receptet állított össze, melyben az őszre jellemző ízeket emeli ki. Otthon is elkészítheted, és biztosan lenyűgözöl vele mindenkit. 

Pisztráng csicsókával és dióval

Hozzávalók:

Pisztránghoz

  • 2 db 30-40 dkg-os pisztráng
  • 4 cl szőlőmagolaj

Csicsókamártáshoz

  • 50 dkg tej
  • 12 dkg hámozott csicsóka
  • 3.5 dkg dióolaj
  • 2.5 dkg citromlé
  • 5 g
  • 3 g cukor

Csicsókasaláta

  • 10 dkg csicsóka
  • 0.5 evőkanál dijoni mustár
  • 0.5 evőkanál citromlé
  • 0.5 evőkanál medvehagyma savanyítólé
  • 1 evőkanál almaecet
  • 6 cl dióolaj
  • 2 cl szőlőmagolaj
  • frissen őrölt bors

Sült csicsóka

  • 25 dkg héjában félbevágva csicsóka
  • 5 dkg kacsazsír
  • 3 csipet

Dióbél

  • 5 dkg dióbél

Tálalás

  • apróra vágott savanyított medvehagymatermés
  • barnított vaj
  • Maldon-só
Recept idők

Elkészítés:

A pisztrángot filézd ki, a szálkákat körültekintően távolítsd el. A bőrös felével fektesd vágódeszkára, majd éles késsel, határozott mozdulattal, mint egy hártyát, vágd le a bőrét. Az így kapott bőr- és szálkamentes filéket kevés szőlőmagolajjal vákumozd le, és 55 fokos vízfürdőben három perc alatt készítsd szaftos állagúra. A sült csicsókához a csicsókát sóval, kacsazsírral 170 fokos sütőben, 30-40 perc alatt süsd kívül roppanós, belül krémes állagúra.
 

A mártáshoz a csicsókát sóval, kevés cukorral ízesített tejben körülbelül 20 perc alatt, gyöngyöző forrással főzd puhára. Turmixold mixerben dióolajjal, friss citromlével krémes állagúvá, majd finom szűrön szűrd át.
A salátához a hozzávalókat az olajok és a csicsóka kivételével forgasd össze, majd habverővel folyamatosan keverve, apránként csorgasd hozzá a kétféle olajat. A hámozott csicsókát mandolin segítségével gyaluld egy milliméter vastag szeletekre, és forgasd át a dresszinggel.
 

A diószemeket terítsd tepsire, és 150 fokos sütőben pörköld meg. Ha kihűlt, morzsold durvára.
Tálaláskor a halat kend meg medvehagymás barnított vajjal, majd sózd meg. A hal tetejére rakd a sült csicsókát, a csicsókasalátát, szórd meg a pörkölt diódarabokkal, és öntsd körbe a mártással.

Ezt is szeretjük