Rákmegelőző, gyulladáscsökkentő, és tele van vitaminnal: 10 finom ételötlet céklából
A cékla sokkal változatosabban fogyasztható, mintsem hogy savanyúság készüljön belőle.
A céklában rengeteg olyan vitamin és ásványi anyag van, mely jótékony hatást gyakorol a szervezet egészségére, ezt pedig kár is lenne nem kihasználni: ráadásul sokféle módon elkészíthető, és olcsó is.
A zöldséget sokáig szinte csak savanyúságként fogyasztották az emberek, manapság viszont egyre inkább előtérbe kerül a főételekben és a könnyű uzsonnákban is. Nagy szerencse, hiszen számos hasznos anyagot, többek között C- és B6-vitamint, káliumot, vasat, magnéziumot is tartalmaz.
Ételek jótékony hatású céklából
A cékla betanin nevű színvegyületének és fenoltartalmának köszönhetően antioxidáns hatású, védi a sejteket a szabad gyököktől, segíti a sejtregenerálódást, gyulladáscsökkentő hatású. A brit Northumbria Egyetem 2015. évi kutatásában arra is rámutatott: rákellenes hatással is bír, a daganatok megelőzésben is potenciális segítséget jelenthet.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció