Karcsúsító, zöldséges, sajtos pizza: ezért bolondulnak a diétázók
Ezt a finom, lisztmentes pizzát a gluténmentes étrendbe is könnyen beillesztheted.
A szemet gyönyörködtető, karfiolos céklapizzát egyszerűen elkészítheted, mesterséges színek nélkül is nagyon jól mutat. Nem kell keleszteni, dagasztani, és a tésztájába kerül a sajt. Megkenheted szósszal, feltétként rakhatsz rá gránátalmát, mángoldot, rukkolát, mindenféle egészséges finomságot.
Céklapizza
Hozzávalók
- 1 db karfiol
- 1 db nagyobb cékla
- 2 db tojás
- 5 dkg zabpehely
- 5 dkg parmezán sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- bors
Elkészítés:
A céklát pucold meg, vágd kisebb darabokra, és süsd meg, vagy főzd puhára. Botmixerrel pürésítsd. Egy tiszta textil segítségével nyomkodd ki belőle a nedvességet. A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsáira, és aprítógépben vágd apróra. Akkor jó, ha külsőleg hasonlít a rizsre. Keverd hozzá a céklát, az aprított zabpelyhet, a tojást, a reszelt sajtot, ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Jól dolgozd össze az egészet.
Ezt követően egyengesd a masszát egy sütőpapírral bélelt pizzaformába. Rakhatsz rá feltétként zöldségeket, sajtot. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept