Karcsúsító, zöldséges, sajtos pizza: ezért bolondulnak a diétázók

Ezt a finom, lisztmentes pizzát a gluténmentes étrendbe is könnyen beillesztheted.

Karcsúsító, zöldséges, sajtos pizza: ezért bolondulnak a diétázók
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szemet gyönyörködtető, karfiolos céklapizzát egyszerűen elkészítheted, mesterséges színek nélkül is nagyon jól mutat. Nem kell keleszteni, dagasztani, és a tésztájába kerül a sajt. Megkenheted szósszal, feltétként rakhatsz rá gránátalmát, mángoldot, rukkolát, mindenféle egészséges finomságot. 

Céklapizza

Hozzávalók

  • 1 db karfiol
  • 1 db nagyobb cékla
  • 2 db tojás
  • 5 dkg zabpehely
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát pucold meg, vágd kisebb darabokra, és süsd meg, vagy főzd puhára. Botmixerrel pürésítsd. Egy tiszta textil segítségével nyomkodd ki belőle a nedvességet. A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsáira, és aprítógépben vágd apróra. Akkor jó, ha külsőleg hasonlít  a rizsre. Keverd hozzá a céklát, az aprított zabpelyhet, a tojást, a reszelt sajtot, ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Jól dolgozd össze az egészet. 

Ezt követően egyengesd a masszát egy sütőpapírral bélelt pizzaformába. Rakhatsz rá feltétként zöldségeket, sajtot. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük