Házi céklás gnocchi: kicsit édeskés, nagyon finom
Színesítsd a házi gnocchit, a céklától még izgalmasabb és finomabb lesz!

ceklas-gnocchi
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gnocchit Olaszországban is mindenki másként csinálja. Sokan megbolondítják friss zöldségekkel. A spenótos, medvehagymás változat már régóta kedvelt, próbáld ki céklával is! Kellemes színt ad a tésztának, és egészségesebb is, mint a csak krumplis változat. Kínálhatod kedvenc mártásoddal, feltéteddel. Azt azonban vedd számításba, hogy jobban érvényesül majd a cékla édeskés íze.

Céklás gnocchi

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg lisztes krumpli
  • 1 db közepes cékla
  • 20 dkg zabliszt
  • 0.5 bögre reszelt parmezán
  • 1 db tojás
  • 3 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit jól mosd meg, és tedd valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Főzd meg körülbelül 30 perc alatt, majd amikor megpuhul, öntsd le róla a vizet, és pucold meg. A céklát is dörzsöld meg, majd csomagold fóliába, és süsd meg 200 fokon 35-40 perc alatt. Amikor kihűl, pucold meg. Törd meg a krumplit és a céklát is. Rakd egy tálba, add hozzá a reszelt parmezánt, a lisztet, a tojást, a vajat, a sót, majd keverd össze. Puha, rugalmas tésztát kell kapnod. Oszd négy részre, mindegyikből formázz hengert, és vágd egy-két centis darabokra.

Forralj egy nagy fazékban vizet, és rakd bele a gnocchikat. Ha feljönnek a víz tetejére, várj még egy percig, majd szűrd le. Azonnal tálalhatod, megfuttathatod kevés olvasztott vajban, rakhatsz rá feltétet, vagy szórhatsz rá parmezánt.
Az eredeti receptet is feltétlenül próbáld ki! Csak sajttal is isteni.

Ezt is szeretjük