Házi céklás gnocchi: kicsit édeskés, nagyon finom
Színesítsd a házi gnocchit, a céklától még izgalmasabb és finomabb lesz!

ceklas-gnocchi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gnocchit Olaszországban is mindenki másként csinálja. Sokan megbolondítják friss zöldségekkel. A spenótos, medvehagymás változat már régóta kedvelt, próbáld ki céklával is! Kellemes színt ad a tésztának, és egészségesebb is, mint a csak krumplis változat. Kínálhatod kedvenc mártásoddal, feltéteddel. Azt azonban vedd számításba, hogy jobban érvényesül majd a cékla édeskés íze.

Céklás gnocchi

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg lisztes krumpli
  • 1 db közepes cékla
  • 20 dkg zabliszt
  • 0.5 bögre reszelt parmezán
  • 1 db tojás
  • 3 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit jól mosd meg, és tedd valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Főzd meg körülbelül 30 perc alatt, majd amikor megpuhul, öntsd le róla a vizet, és pucold meg. A céklát is dörzsöld meg, majd csomagold fóliába, és süsd meg 200 fokon 35-40 perc alatt. Amikor kihűl, pucold meg. Törd meg a krumplit és a céklát is. Rakd egy tálba, add hozzá a reszelt parmezánt, a lisztet, a tojást, a vajat, a sót, majd keverd össze. Puha, rugalmas tésztát kell kapnod. Oszd négy részre, mindegyikből formázz hengert, és vágd egy-két centis darabokra.

Forralj egy nagy fazékban vizet, és rakd bele a gnocchikat. Ha feljönnek a víz tetejére, várj még egy percig, majd szűrd le. Azonnal tálalhatod, megfuttathatod kevés olvasztott vajban, rakhatsz rá feltétet, vagy szórhatsz rá parmezánt.
Az eredeti receptet is feltétlenül próbáld ki! Csak sajttal is isteni.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük