Sült céklás rizottó sajttal és fűszerekkel - Az ősz egyik legtrendibb étele
Ha megkóstolod ezt a fogást, a cékláról már nemcsak a savanyúság, hanem a rizottó is eszedbe fog jutni.

Sült céklás rizottó sajttal és fűszerekkel - Az ősz egyik legtrendibb étele
Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ősszel-télen különösen jó látni a tányéron élénk színű ételeket. A krémes, pikáns céklás rizottó nem csak ezért hódít. Az egészséges és különleges fogás nagyon ízletes, a fűszerek remekül harmonizálnak a zöldséggel. Ha kifogástalan végeredményre vágysz, rizottórizst használj. A húslevest alaplével is helyettesítheted.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg cékla
  • 25 dkg rizs
  • 5 dl húsleves
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 dl fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A céklát pucold meg, és vágd egyforma nagyságú darabokra. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olívaolajjal, szórd meg sóval, kakukkfűvel és borssal. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd puhára körülbelül egy óra alatt. Közben forgasd meg a céklát, hogy egyformán süljön. Amikor puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd ki a sütőből. Várj kicsit, míg hűl, majd késes robotgéppel vagy botmixerrel pürésítsd.
 

Kevés olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, add hozzá a zúzott fokhagymát, majd rakd hozzá a rizst. Pirítsd addig, amíg kicsit átlátszó nem lesz, közben kevergesd. Szórd meg sóval, borssal, majd fokozatosan öntsd hozzá a bort. Ha jól beszívja, több részletben add hozzá a húslevest. Addig főzd kis lángon, míg puha és krémes lesz. Keverd hozzá a céklát és a vajat. Süsd össze három-négy perc alatt, majd szórd meg a reszelt parmezánnal.

Blog.hu ajánló