Roppanós, almás céklasaláta: egészséges és nagyon finom
Az almás céklasaláta felturbózza az immunrendszeredet, és az ízében sem fogsz csalódni.

Roppanós, almás céklasaláta: egészséges és nagyon finom
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A cékla, az alma és a répa külön-külön is finom és vitaminban gazdag, együtt pedig különösen ütősek. Remek salátát készíthetsz velük, amit akár köretként is kínálhatsz húsok mellé. Jól jön akkor is, ha fogyókúrázol. Már az üde színek is étvágygerjesztőek. A céklát nem kell külön megfőzni, az almát pedig lehetőleg ne hámozd meg, mert a héja alatt van a legtöbb vitamin. 

Almás céklasaláta

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 1 db cékla
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db citrom
  • 5 dkg dió
  • 2 kávéskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát és a répát hámozd meg, majd az almával együtt egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Locsold meg a sóval, a borssal, a citromlével és a mézzel elkevert olívaolajjal, majd alaposan forgasd össze. A diót tördeld össze kicsit. Rakd egy serpenyőbe, és állandóan kevergetve pörköld meg. Vedd kicsire a lángot, nehogy megégjen a dió. Amikor már kellően megpörkölődött, öntsd ki a serpenyőből, és hűtsd ki teljesen. Keverd a zöldségekhez. Ha teheted, tálalás előtt pihentesd egy órát. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük