Fűszeres cékla-chutney almával: ezt savanyúság helyett is kínálhatod
A cékla könnyen és olcsón beszerezhető, készíts belőle izgalmas, isteni, szemkápráztató chutney-t!

almas-ceklachutney
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

Nőiesen egyszerű, finom smink 50 felett: éveket fiatalít viselőjén »

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fűszeres zöldséglekvár nálunk is egyre több változatban hódít. Az almás-céklás chutney-val könnyen helyettesítheted a hagyományos savanyúságokat. Feldobhatod vele a sült húsokat, de a sajtokhoz, a szendvicsekhez is jól illik. Ha nem akarod, hogy a cékla megfogja a kezedet, kesztyűben pucold meg és vágd fel. 

almas-ceklachutney-recept

Almás cékla-chutney

Hozzávalók:

  • 1.5 kg cékla
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 3 db alma
  • 2 db lilahagyma
  • 1 dl balzsamecet
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál fahéj
  • 0.5 teáskanál köménymag
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát alaposan mosd meg, majd tedd fel főni valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Amikor puha, vedd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl. Pucold meg, és vágd kisebb darabokra vagy csíkokra. Az almát és a hagymát pucold meg, aprítsd fel. Dobd egy lábosba, önts rá két deci vizet, balzsamecetet, és kezdd főzni. Ízesítsd szegfűszeggel, fahéjjal, köménymaggal, sóval és borssal.

Főzd 30 percig, amíg az almás keverék pépessé nem válik. Közben dobd hozzá a mazsolát is. Kavargasd meg többször, nehogy leégjen. Végül tedd hozzá a cukrot és az aprított céklát is. Forrald fel, várd meg, míg besűrűsödik, és töltsd a chutney-t kisebb üvegekbe. Hűtőben két-három hétig is eláll.

Az almából és a céklából nem csak chutney-t, de remek salátát is készíthetsz. Egyszerű, zamatos, és igazán egészséges, turbózd vele az immunrendszeredet!  

Ezt is szeretjük