Fűszeres cékla-chutney almával: ezt savanyúság helyett is kínálhatod
A cékla könnyen és olcsón beszerezhető, készíts belőle izgalmas, isteni, szemkápráztató chutney-t!

almas-ceklachutney
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

Ez a reggeli a híres modell kedvence: nem csoda, hogy lapos a hasa »

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fűszeres zöldséglekvár nálunk is egyre több változatban hódít. Az almás-céklás chutney-val könnyen helyettesítheted a hagyományos savanyúságokat. Feldobhatod vele a sült húsokat, de a sajtokhoz, a szendvicsekhez is jól illik. Ha nem akarod, hogy a cékla megfogja a kezedet, kesztyűben pucold meg és vágd fel. 

almas-ceklachutney-recept

Almás cékla-chutney

Hozzávalók:

  • 1.5 kg cékla
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 3 db alma
  • 2 db lilahagyma
  • 1 dl balzsamecet
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál fahéj
  • 0.5 teáskanál köménymag
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát alaposan mosd meg, majd tedd fel főni valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Amikor puha, vedd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl. Pucold meg, és vágd kisebb darabokra vagy csíkokra. Az almát és a hagymát pucold meg, aprítsd fel. Dobd egy lábosba, önts rá két deci vizet, balzsamecetet, és kezdd főzni. Ízesítsd szegfűszeggel, fahéjjal, köménymaggal, sóval és borssal.

Főzd 30 percig, amíg az almás keverék pépessé nem válik. Közben dobd hozzá a mazsolát is. Kavargasd meg többször, nehogy leégjen. Végül tedd hozzá a cukrot és az aprított céklát is. Forrald fel, várd meg, míg besűrűsödik, és töltsd a chutney-t kisebb üvegekbe. Hűtőben két-három hétig is eláll.

Az almából és a céklából nem csak chutney-t, de remek salátát is készíthetsz. Egyszerű, zamatos, és igazán egészséges, turbózd vele az immunrendszeredet!  

Ezt is szeretjük