Fokhagymával sült cékla: ezt edd, ha fogyni akarsz
Bármilyen krumplis köretet helyettesíthetsz a zamatos sült céklával. Jóval kevesebb kalóriát tartalmaz.

Fokhagymával sült cékla: ezt edd, ha fogyni akarsz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha fontos számodra, hogy egészségesen táplálkozz, de finomat egyél, akkor ezt a fokhagymás, rozmaringos, sült céklát ki kell próbálnod. Diéta, fogyókúra alatt is bátran megeheted. A cékla számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik, ami miatt érdemes rendszeresen fogyasztani. Önmagában és köretként is nagyszerű. 

Fokhagymával sült cékla

Hozzávalók:

  • 40 dkg cékla
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 teáskanál olívaolaj
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát alaposan mosd meg, dörzsöld meg, majd nagyságtól függően vágd kettő-négy részre. Pakold sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd a szeletek közé a fokhagymagerezdeket. Az olívaolajat keverd össze sóval és borssal, majd locsold meg vele a céklát. Pihentesd fél órán át, hogy az ízek jól átjárják a zöldséget. Tégy hozzá rozmaringleveleket, majd told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon 45-55 percig. Amikor puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd ki a sütőből. Amikor kicsit hűl, pucold meg. 

Ezt is szeretjük