Csökkenti a vérnyomást, javítja a memóriát: 8 étel az ízletes bazsalikommal
Bazsalikom felhasználásával nagyon finom ételeket lehet készíteni, melyek jót tesznek a vérkeringésnek és a memóriának is.

A bazsalikom az egyik legnépszerűbb zöldfűszerként használatos növény, aminek számos fajtája létezik. A közönséges bazsalikom, Ocimum basilicum, közülük a legelterjedtebb.
Nagyjából két gramm szárított, őrölt bazsalikomlevél igazi K-vitamin-forrás, a napi szükségletnek közel a felét biztosítja, és antioxidáns-tartalma is kiemelkedő.
Bazsalikommal készült ételek
Kutatások szerint a bazsalikom rendszeres fogyasztásával megelőzhető, vagy legalábbis lassítható az idősödéssel, stresszel járó memóriaromlás, enyhíti a depresszió tüneteit is. Gyulladáscsökkentő hatása révén kevesebb a kockázata különböző szív-érrendszeri betegség kialakulásának, mint a stroke és a magasvényomás-betegség. Ezenkívül stabilizálja a vércukorszintet és a vérzsírszintet is. Még megannyi jótékony tulajdonsága ismert, érdemes minél sűrűbben beilleszteni az étrendbe.
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Prémium vitaminok szerves forrásából
Fedezd fel a BioTechUSA új, prémium étrendkiegészítőit, melyeket a természet által inspirált hatóanyagok gondos válogatásával alkottunk meg a szervezetünk optimális működésének támogatására. A funkcionális termékek tökéletesen kiegészítik egymást, így teljeskörű megoldást nyújtanak a legmagasabb szintű napi rutinhoz.

Promóció
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- egészséges életmód
- egészséges