A legjobb ételek hajhullás ellen: tele vannak hasznos, egészségtámogató tápanyagokkal
A táplálkozásoddal nagyban hozzájárulhatsz a hajad egészségének megőrzéséhez.

haj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A haj állapota jócskán befolyásolja, hogy hogyan érzi magát az ember a bőrében. Abban viszont, hogy a haj milyen gyorsan nő, és mennyire egészséges, számos faktor szerepet játszik, beleértve az életkort, a genetikát, az általános egészségügyi állapotot, a környezeti hatásokat és a táplálkozást.

Míg bizonyos tényezőkre a felsoroltak közül nem lehetünk hatással, az étkezésünkkel támogathatjuk a hajunkat, hozzájárulhatunk például a hajhullás csillapításához, megfékezéséhez is. Ugyanakkor fontos észben tartani, hogy a fokozott hajhullás egy sor betegség tünete lehet, azt is jelezheti, hogy valahol gyulladás van a szervezetben, így aztán a panaszt mindenképp ki kell vizsgáltatni. 

Ételek hajhullás ellen

Az élelmiszerekben megtalálható vitaminok és ásványi anyagok kulcsfontosságú szerepet játszanak a hajnövekedésben. Az egysíkú, a megfelelő tápanyagokat mellőző étkezés hajhulláshoz vezet, és sajnos a feldolgozott élelmiszerek túlsúlya az étrendben gyakori előidézője a különböző tápanyaghiányoknak. A következő ételek a kiegyensúlyozott étkezés részeként hozzájárulhatnak az egészséges hajkorona megőrzéséhez, a hajnövekedés serkentéséhez és a hajhullás csillapításához. 

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük