Így lesz igazán foszlós a bukta és omlós a linzer: a nagyi 10 legfinomabb receptjét mutatjuk
Ezeket a bevált, hagyományos, békebeli recepteket érdemes megőrizni.
Összesen 77 találat.
Ezeket a bevált, hagyományos, békebeli recepteket érdemes megőrizni.
A svédek imádják a kardamomot, így ebbe a foszlós, kuglófformában sült kalácsba is bőven juttatnak belőle.
Nincs finomabb, mint a frissen sült kalács: most készítsd diós töltelékkel!
A fátyol- vagy legyezőkalács rendkívül étvágygerjesztő, belül puha, kívül a karamellizált cukortól ropogós, az alma pedig szaftos.
Húsvétkor azokra az asztalokra is kerül süti, ahol a hétköznapokon ritkán készítenek édességeket. Mutatjuk a legfinomabbakat!
Hihetetlenül finom, illatos, ráadásul javarészt teljes kiőrlésű lisztből készül, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, és tejmentessé is tehető. Ez az igazi, hagyományos fonott kalács érzékenyített változata.
Ha egyszer megtanulsz kelt tésztát készíteni, csodás sütikkel lepheted meg a családodat, a barátaidat vagy csak magadat.
Az édes diós-csokis babka hasonlít a megszokott kalácshoz, csak kicsit más a formázása, a tetejére pedig fényes cukorszirup kerül.
A puha mákos kalács a húsvéti menü egyik főszereplője lehet.
Sonka, tojás és kalács: mind olyan ételek, amelyek nélkül nem az igazi a húsvét.
A puha kelt tésztából készült, házi kakaós kalács otthon készítve a legfinomabb.
Az ünnepen előkerülnek a finomabbnál finomabb húsvéti édességek: kalácsok, kuglófok, vajas sütemények és egyéb ínyencségek, amikkel mindenki degeszre tömi magát.
Füstölt sonka, majonézes saláták és babka: ezek az ételek nem hiányozhatnak a húsvéti asztalról.
A foszlós, házi fonott kalácsnak nincs párja, és te is különösebb nehézség nélkül elkészítheted.
A meggyes-mákos kalács naranccsal megbolondítva a karácsonyi készülődés időszakában kihagyhatatlan.
A házi készítésű, Nutellával töltött kalács már sülés közben ellenállhatatlan illatokkal tölti meg a lakást.
Az igazi, foszlós kalács megéri a belefektetett munkát. Szilvás töltelékkel is isteni.
Az észtek csavart kalácsa, a kringel mákos töltelékkel is isteni. Még a nagy kánikula előtt készítsd el!
A csokoládé puha kaláccsal összesütve egyszerűen isteni! Húsvéti maradék péksütemény újrahasznosítására kiváló.
A húsvéti asztal elmaradhatatlan eleme a tökéletes fonott kalács, amit nem is olyan nehéz elkészíteni, mint azt sokan gondolják.
A sonka és a tojás mellől a különféle édességek sem hiányozhatnak húsvétkor. Ezekből a változatos finomságokból bátran válogathatsz.
A csillagkalács nagyon mutatós és mennyei. Bár bonyolultnak tűnik, egyáltalán nem az, ha már készítettél valaha kelt tésztát.
Ennek a foszlós meggyes-mákos kalácsnak a tésztája nem szárad ki hamar, és egy forró ital mellé jobbat nem is kívánhatnál.
Ha még van néhány szelet kalácsmaradék húsvétról, készíts belőle fantasztikus reggelit! A fahéjas bundás kalács az édesszájúak nagy kedvence.
A húsvéthoz a sonka, a tojás és a kalács mellett más finomságok is hozzátartoznak. Innen biztosan tudsz előételt, főfogást és desszertet is választani.
A foszlós, meleg házi kalácsnak nem lehet ellenállni, főleg, ha mák is van benne.
Miért vennéd a pékségben a diós kalácsot, ha otthon is elkészítheted? Ünnepekre, hétköznapokra is tökéletes.
Bevált recept, amitől jól formázható, foszlós, és sokáig puha lesz a tészta.
Képes recept-összefoglaló a legfinomabb húsvéti csemegékről.
Húsvétkor kerüljön friss, foszlós, saját készítésű kalács az ünnepi asztalokra! Ezzel a recepttel biztosra mehetsz.