Édes, fahéjas bundás kalács: hipergyors desszert szikkadt péksütiből
Ha még van néhány szelet kalácsmaradék húsvétról, készíts belőle fantasztikus reggelit! A fahéjas bundás kalács az édesszájúak nagy kedvence.

Ne dobd ki a szikkadt, nem igazán friss kalácsot, pillanatok alatt kényeztető reggelit készíthetsz belőle! Édes, fahéjas, vaníliás bundában, gyümölcsökkel, lekvárral, mogyorókrémmel vagy tejszínhabbal kínálva még teljesebb az élvezet. Fontos, hogy a kalács megszívja magát az édes tejjel, de arra vigyázz, hogy ne ázzon el! Tej helyett tejszínt is használhatsz.
Fahéjas bundás kalács
Hozzávalók
- 4 szelet kalács
- 4 db tojás
- 5 evőkanál tej
- 1 teáskanál fahéj
- gyümölcs
- 1 csomag vaníliás cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A szikkadt kalácsokat vágd ujjnyi vastag szeletekre, a tojásokat üsd egy tálba, és villával verd fel. Keverd hozzá a tejet, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a kristálycukrot. Forgasd meg benne a kalácsokat, hagyd egy kicsit, hadd szívják meg magukat az édes tejjel.
Egy serpenyőben forrósíts olajat, és tedd bele a bundás kalácsokat. Közepes lángon, oldalanként süsd másfél-egy percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Szedd papírtörlőre, és egy kicsit csepegtesd le.
Ha maradt húsvétról még néhány darab főtt tojás is, készíts belőle isteni szendvicskrémet. Kacsazsírral hihetetlenül jó!