Vaníliás, csokis kalácspuding, mielőtt túlságosan kiszárad a maradék kalács
A csokoládé puha kaláccsal összesütve egyszerűen isteni! Húsvéti maradék péksütemény újrahasznosítására kiváló.

Az angolok imádják a kenyér- és kalácspudingot, vagy ahogy mi gyermekkorunk óta ismerjük, a felfújtat. A kissé szikkadt péksüti jól megszívja magát vaníliás tejjel, a sütőben pedig a teteje ropogósra sül. Tálalhatod tejszínhabbal, fagyival vagy vaníliaöntettel.
Vaníliás, csokis kalácspuding
Hozzávalók
- 8 szelet kalács
- 10 dkg csoki
- 10 dkg cukor
- 7 dl tej
- 4 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
- lekvár
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd hozzá a tejet, a cukrot, a fahéjat, a sót és a vaníliás cukrot. A kalácsot szeleteld fel vékonyan, vagy kockázd fel, és rétegezd egy vajjal kikent tűzálló tálba. A tejes keverékkel öntsd le rétegenként a kalácsokat. A tetejét kend meg lekvárral, és szórd meg a csokival.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Akkor jó, ha a teteje aranybarna, és kívül kicsit ropogós. Hagyd egy kicsit hűlni, utána szeleteld csak fel.
Ha maradt sonka is húsvétról, használd fel rakott tésztába!