Hideg tésztasaláta sok zsenge zöldséggel - Kiadós, gyors fogás 300 kalória alatt
Nem kell attól tartanod, hogy a tésztasaláta árt a vonalaidnak.

A hideg tésztasaláta könnyű, vitaminban gazdag étel, ebédre és vacsorára is ideális. Ha szívesen kísérletezel az ízkombinációkkal, próbáld ki görögösen. A nyár friss ízeit hordozó fogást nem egészen 20 perc alatt összedobhatod.
A kalóriában szegény ételhez használhatsz masni- vagy orsótésztát, pennét, bármelyikkel remek lesz. Mire a tészta megfő, kényelmesen előkészítheted a zöldségeket. Meleg napokon jól behűtve esik a legjobban.

Zöldséges tésztasaláta
Hozzávalók
- 30 dkg tészta
- 25 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg olajbogyó
- 10 dkg feta sajt
- 7 evőkanál olívaolaj
- 1 kígyóuborka
- 1 csokor zöldhagyma
- 1 marék friss bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés ideje: 20 perc
Kezdj egy nagy fazékban vizet főzni. Amikor forr, rakd bele a tésztát, és dobj hozzá kevés sót. Főzd fogkeményre nyolc-tíz perc alatt. Akkor tökéletes, amikor már nem roppan, de még nem is igazán puha. Ha kész, szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, és csepegtesd le.
A zöldségeket és a sajtot vágd kisebb kockákra. A bazsalikomot és a zöldhagymát aprítsd fel. Forgasd össze ezeket a tésztával, és szórd rá az olívabogyókat. Az olívaolajat, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát keverd össze, majd az így kapott dresszinget öntsd a salátára. Tedd a hűtőbe, és pihentesd a hidegen legalább egy-két órán át, hogy az ízek jól összeérjenek.