A tészta mindig jó ötlet, hisz néhány hozzávalóból 20-30 perc alatt laktató és ízletes ételeket készíthetsz. Amikor tele a kerted zöldséggel, válogass onnan feltéteket. A paradicsomtól a cukkiniig szinte bármit tehetsz a spagettire, a pennére, a különféle csavart tésztákra vagy éppen a hosszúmetéltre. Variálhatod a zöldfűszereket, a paradicsomos, tejszínes vagy éppen tejfölös szószokat és a sajtokat is.
A tészta nagy előnye, hogy általában forrástól számítva hét-tíz perc alatt elkészül. Akkor az igazi, ha al dente, vagyis fogkemény állagú. Tehát már nem roppanós, de még nem is nagyon puha. A legtöbb esetben a különféle szószok, öntetek, feltételek éppen annyi idő alatt elkészülnek, mint ameddig a tészta kifő. Válogass a legnépszerűbb receptekből!

A paradicsomos tészta örök klasszikus, amit a végtelenségig variálhatsz.
Rozmaringgal, bazsalikommal, parmezánnal pikk-pakk üde, mediterrán finomságot varázsolhatsz belőle. Gazdagíthatod hússal, más zöldségekkel. Ha úgy főznéd, mint az olaszok, ne törd ketté a spagettit!

A paradicsomos tésztát feldobhatod padlizsánnal is. A különösen finom
pasta alla Norma szicíliai specialitás. Ha teheted, sós, érlelt ricottát vagy pecorino sajtot, esetleg mozzarellát szórj a tetejére.

Ha vegetáriánus vagy, ha nem,
a karfiolos tésztát ne hagyd ki! Akkor az igazi, ha kellően krémes és jó fokhagymás. Ha tejszínnel is meglocsolod, biztosan nem szárad ki. A tetejéről persze nem hiányozhat a sajt.

A cukkinis-brokkolis tészta ugyancsak nem terheli majd meg a gyomrodat. A zöldségekben alig van kalória, így akkor is megeheted, ha diétázol. Ha igazán alakbaráttá tennéd a fogást, válassz hozzá szénhidrátcsökkentett tésztát!

A különböző, egyszerűen és gyorsan elkészíthető pestókkal ugyancsak izgalmassá varázsolhatod a legegyszerűbb ételeket is. Amíg a tészta megfő, a pesto is elkészül.
Próbáld ki zöldbabbal gazdagítva is, szívesen repetázol majd belőle.

A 20 perces, baconös-borsós tészta nem a megszokott, könnyű, mégis tartalmas. Remek választás akkor is, ha időzavarba kerülsz, vagy nincs kedved sokáig a meleg konyhában ácsorogni.

Hódítanak az egyedényes tészták , amik utána mosogatni se nagyon kell. Próbáld ki a zöldséges változatot! Csak pakolj egy lábosba mindent! A zöldségek roppanósak maradnak, a tészta pedig selymes lesz.